Felemás meccsel búcsúzott a válogatott szurkolóitól

Felemás meccsel búcsúzott a válogatott szurkolóitól

Két, egymástól eltérő félidőt játszott a magyar válogatott Elefántcsontpart ellen. Az elején, ha jobban koncentrálunk, akár gólt, gólokat is szerezhettünk volna. A második játékrészre már elfogyott az tudomány a zártan futballozó vendégek miatt, akik akár meg is szerezhették volna a győzelmet. Így igazságos döntetlen született egy nemzetközi szinten magasabban rangsorolt ellenféllel szemben.

Bernd Stork a találkozó előtt arról beszélt, hogy a csapat méltóképp szeretne búcsúzni a hazai közönségtől. A válogatott a meccs előtti bemelegítésén lehetett látni, hogy olyan pestiesen szólva: oda akarják tenni magukat. Persze a szurkolók se maradtak le, a himnusz alatt a magyar nemzeti zászló jelenítették meg élőképként. A körítés és a szavak után már a tetteké volt a főszerep. A nemzeti tizenegyben kezdőként pályára lépő Szalai bemutatta eddig „jól titkolt technikai” repertoárját, előbb sarokkal pöcintett Kleinheislerhez majd egy Zidane-csellel verte védőjét.

Később a „kis vörös” 15-ös is felzárkózott csapattársához, agilisan és gyorsan futballozott, amit jó átadásai, lendületes megindulásai bizonyítottak. A találkozó első negyvenöt percében mégis Nagy Ádám magaslott ki. Olyan labdát adott például a 34. percben a bal oldalon kilépő Gyurcsónak, hogy arra mindenki csak csettintett a sajtópáholyban. A dolog szépséghibája, hogy előbb Gyurcsó majd a kapusról kipattanó labda után Szalai se tudott a kapuba találni.

Az eseménydús első félidő után lehetett reménykedni abban, hogy a folytatásra is megmarad a kombinatív támadójáték. Ám a vendég együttes zártabb és keményebb futballt mutatott be, így Dzsudzsákéknak jóval kevesebb területük és lehetőségük adódott. Mindössze egy Pintér Ádám próbálkozást érdemes megemlíteni, néhány kósza beadást mellett. Sőt, a második negyvenöt perc közepén egy gyors kontra után Dárdai játékosa, Kalou fejelhetett hét méterről üresen a magyar kapura – szerencsére célt tévesztett.

Storck több alkalommal is változtatott a meccs vége fele közeledve, ami azt is jelentette, hogy újabb hadrendet (4-4-2-őt) is gyakoroltatott csapatával. Ennek nyomán két újoncot is avattunk, Sallai Roland és Vida Máté személyében, akik egyáltalán nem játszottak megilletődve, igaz nem is  volt túl sok idejük meglepődni.

A két válogatott első egymás elleni mérkőzése a látottak alapján összességében jól szolgálta a felkészülést. A nézőkben talán lehet egy kis hiányérzet, főleg a második játékrész, kicsit unalmasabb játéka miatt, de ne feledjük azt, amit Bernd Storck szövetségi kapitány korábban is mondott: a nemzeti tizenegynek a nyári Európa-bajnokságra kell csúcsformába lendülnie.

Legyen így!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »