Felelősök kerestetnek

Felelősök kerestetnek

Két férfiváltónkat kizártak, meglepőt húztak a Verrasztó testvérek, Dávid váratlanul hazautazott, Evelyn kiborult, a szakmai alelnök kritizál. Mi lett volna, ha egy aranyat se nyerünk?

Ha nincs Hosszú Katinka és Kenderesi Tamás, akár bulvárhíradóval jelentkezhetnénk, Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel szereplése ugyanis kiverte a biztosítékot. Az úszószövetség szakmai alelnöke, Sós Csaba keményen kritizálta az úszók felkészülését:

– Teljesen egyértelmű, hogy a formaidőzítést alaposan elrontották. Ez alól Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás és természetesen Hosszú Katinka a kivétel.

Széles Sándor lendületből beleszállt kollégáiba, miután tanítványa, Gyurta Dániel még a középfutamba sem jutott be. A Gyurta-team riói válasza sem sokat késett, erről bővebben a tegnapi számunkban olvashattak.

Ha ez nem lenne elég, csütörtökön kiderült, hogy mindkét magyar gyorsváltót kizárták a további küzdelmekből. A döntés már csak azért is kellemetlen, mert a kettő közül egyik sem jutott a döntőbe. A magyar úszóválogatott vezetése előbb elhallgatta, aztán megmagyarázta a szomorú döntést. Gyárfás Tamás úszóelnök vezetésével a magyar csapat óvást nyújtott be, de ez nem több, mint formaság.

Hargitay András szövetségi kapitány határozottan elutasítja Sós Csaba szakmai kritikáját. – Nem tartom életszerűnek, hogy a formába hozás miatt kritizálják az úszókat. Cseh László egyszerűen összeroppant a 200 pillangó döntőjében. Bernek Péter elrontotta a gyorsúszószámát, de a váltóban jól teljesített. És akkor mit mondjunk Kenderesi Tamásról, Kapás Boglárkáról vagy Hosszú Katinkáról? Nekik elég jól sikerült a formába hozás… – Hargitay hozzátette, eredetileg is úgy volt, hogy Verrasztó Dávid a 400 vegyes után felül a haza tartó repülőre, de a nevezési idő előtt meggondolta magát, és vállalta a 200 vegyest is. Pedig tudni lehetett, hogy Verrasztó legjobb idejével nem jutott volna döntőbe. Hargitay elfogadta az úszó döntését.

Lapunk megtudta, hogy Verrasztó Evelyn a 4×200-as női gyorsváltó döntője után szóvá tette, miért nem ő úszott a fináléban, amikor az előfutamban kilenc századdal jobb időt ment, mint Jakabos Zsuzsanna a döntőben. Az úszókapitány kijelentette, ha Verrasztó Evelyn 200 gyorson meggyőző formát mutat, akkor elgondolkozott volna, hogy esetleg ő ússzon a gyorsváltó döntőjében. Mivel ez nem történt meg, Verrasztó csak az előfutamban szerepelt, a döntőben Jakabos Zsuzsanna vette át a helyét. Verrasztó a döntő után kérdőre vonta a kapitányt, de hiába úszott korábban kilenc századdal gyorsabban, a kapitány vállalta a felelősséget a döntéséért.

Hargitay Andrásnak megvan a véleménye Széles Sándor kifakadásáról. – Nincs igaza. Ki más mondhatta volna meg, hogy milyen edzésmunka szerint kellett volna készülnie Daninak?! A 200 mell előtt azt mondta, hogy ott volt az edzésein, érmet vár tőle, majd utána kiderült, hogy mindenki hibás, csak ő nem… – mondta a kapitány.

A bűnbakkeresés elkezdődött. Folytatása következik.

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 12.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »