Feledtetné a kupakudarcot a DAC

Feledtetné a kupakudarcot a DAC

A DAC ma (17.00) Nagymihályban lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában. A sárga-kékek feledtetni akarják a keddi, senicai 1:5-ös kupafiaskót, amelyen az elmúlt két év legsúlyosabb vereségét szenvedték el.

Hírdetés

Menetelnek a bajnokságban a dunaszerdahelyiek, utóbbi négy találko- zójukat megnyerték (Trnava 3:2, Senica 2:1, Zlaté Moravce 3:1, Podbrezová 3:2), a játékosok fogadkoznak, hogy zsinórban ötödször is győznek. 
A DAC már a tegnapi délelőtti gyakorlás után elutazott Kelet-Szlovákiába, Peter Hyballa vezetőedző ugyanazt a keretet nevezte, mint a hétközi Szlovák Kupa-meccsre. Továbbra is hiányzik a hosszabb ideje harcképtelen Černák, Baumgartner, Blackman, Macej és Koštrna.
„Nehéz ellenféllel állunk szemben, amely valószínűleg azt gondolja, hogy egy ilyen gólkülönbségű kupabúcsú után fejben kicsit összezuhantunk. Azt azonban már el kell felejteni, és minden idegszálunkkal a nagymihályi meccsre koncentrálunk. Egyértelműen három pontért megyünk keletre. A hazaiak valószínűleg ugyanúgy le fognak bennünket támadni, mint a Podbrezová vagy a Senica, de ezt meg kell oldanunk – nyilatkozta a klub honlapjának az utóbbi meccseken védekező középpályásként szóhoz jutó Christián Herc. – Mindenkinek mindent bele kell adnia, tanultunk a Senicán elszenvedett kudarcból, el kell kerülnünk a hibákat. Ha úgy fogunk futballozni, mint eddig az egész szezonban és betartjuk a taktikai utasításokat, akkor megnyerjük a mérkőzést.”
Három DAC-játékos számára különleges lesz a találkozó, mert a jelenleg sérüléssel bajlódó Patrik Macej, Milan Šimčák, valamint Martin Bednár is a zempléniektől érkezett.
A sárga-kékek idegenben háromszor nyertek, egyszer remiztek, s csak a Slovan otthonában kaptak ki. A nagymihályiak az öt hazai mecs-csükből mindössze egyet nyertek meg (Podbrezová 2:0), de utóbbi öt tétmérkőzésükön veretlenek maradtak (Ružomberok 2:2, Trenčín 2:1, Šimonovany 4:0, Žilina 2:2, Lipany 4:2).
A DAC az elmúlt öt bajnoki meccsét megnyerte a zempléniek ellen, a legutóbbi két idegenbeli összecsapáson – az egyiken a MOL Arénában voltak „otthon” a nagymihályiak – 2:1-re győzött. Júliusban Dunaszerdahelyen 4:1-re diadalmaskodtak a sárga-kékek. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »