Felcsendül a jazz a smidai erdőben

Felcsendül a jazz a smidai erdőben

Kiváló zenei programmal rajtol csütörtökön a térség egyik leghangulatosabb jazzfesztiválja az Erdélyi-szigethegységben található Smidán.
Bővített koncertprogrammal és számos kísérőrendezvénnyel kezdődik csütörtökön az erdélyi jazzfesztiválok egyik leghangulatosabbika az Erdélyi-szigethegységben, a Pádis-fennsíktól alig 15 kilométerre található Smidán. A festői környezetben esténként neves jazz-zenészek csapnak a húrok közé, míg napközben számos kísérőprogrammal szórakoztatják a táborlakókat.

Hírdetés

A Smida Jazz Fesztivál negyedik kiadásán, csütörtöktől vasárnapig 20 nagyszínpadi koncerttel készülnek a szervezők, melyeket éjszaka neves DJ-k fellépései toldanak meg.

A négynapos fesztivál már első, csütörtök este nagy névvel indít, Nik Bärtsch’s RONIN a funk, a klasszikus zene és a rituális japán zene elemeit gyúrja koherens egésszé a smidai erdő árnyékában. Pénteken a jazzt észak-afrikai ritmusokkal ötvöző James Holden & The Animal Spirits lép fel a szabadtéri színpadra. A háromnapos koncertsorozatot szombaton este a Mammal Hands zárja, a neves brit zenekar a jazz, klasszikus és elektronikus zene keverékét észak-indiai dallamokkal teszi színesebbé. A nagy nevek előtt a Phronesis, Szun Waves, Leo Betzl Trio, Deus Ex Quartet, Paolo Profeti European Collective, Flatsharks és Grey Paris biztosítja a minőségi kikapcsolódást.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »