Felbontotta két román labdarúgója szerződését a Kisvárda, mert járvány idején hazautaztak

Felbontotta két román labdarúgója szerződését a Kisvárda, mert járvány idején hazautaztak

A Kisvárda Master Good labdarúgócsapata felbontotta két román légiósa szerződését, mivel Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici engedély nélkül hazautazott.
„Szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva. Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is” – indokolta a klub honlapján a döntést Révész Attila sportigazgató. A sportvezető hozzátette, ha visszamennének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk.

Hírdetés

De ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, az ő tettük elítélendő, így az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatják.

„Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között. A korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan. A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson” – tette hozzá Révész.

A beszámoló szerint mindkét futballista szerződése nyáron járt volna le. A magyar élvonalban március 7-én játszottak legutóbb, még kilenc forduló van hátra az OTP Bank Ligából, melynek nyolcadik helyén áll a Kisvárda.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »