Felavatták Arany János emléktábláját a 45. Tokaji Írótábor résztvevői

Felavatták Arany János emléktábláját a 45. Tokaji Írótábor résztvevői

TOKAJ. Felavatták Arany János emléktábláját a 45. Tokaji Írótábor résztvevõi a tanácskozás utolsó napján vasárnap Tokajban.

Györfi Sándor szobrászmûvész alkotását a Tokaji Ferenc Gimnázium udvarán található millenniumi irodalmi emlékparkban leplezte le Molnárné Tóth Erika, a gimnázium igazgatója, Posta György, a város polgármestere és Hubert Ildikó irodalomtörténész. A Magyar Írószövetség nevében Pap-Für János, a szervezet titkára helyezte el az emlékezés koszorúját az emléktáblánál.

A vasárnapi plenáris üléseket követõen írótábori díjakat és elismeréseket adtak át. Az írótábor díját az idén Nagy Zsuka nyíregyházi költõ, szerkesztõ vehette át. A Nagyhordó-díjat Pomogáts Béla író, a Hordó-díjakat pedig Dobozi Eszter író-költõ, Cseke Péter irodalomtörténész és Turczi István író, mûfordító, a Parnasszus költészeti folyóirat és kiadó alapító fõszerkesztõje kapta meg.

A négynaposra bõvült 45. Tokaji Írótábor Arany János munkásságára, valamint az elmúlt 200 év magyar irodalmának közvetítésében bekövetkezett változásokra és kihívásokra fókuszált. A szó útja – a magyar irodalom közvetítésének kihívásai, változásai és módozatai Arany Jánostól napjainkig címet viselõ tanácskozás – a megújulás jegyében – története óta elõször  kilépett a megszokott szakmai keretek közül, a tanácskozás ideje alatt családi programokat és egyéb kulturális rendezvényeket is szerveztek Tokajban és környékén.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »