Feketeleves Senicán: 5:1-re kikapott a DAC, és kiesett a kupából

Feketeleves Senicán: 5:1-re kikapott a DAC, és kiesett a kupából

Nem jutott a legjobb nyolc közé a DAC a labdarúgó Slovnaft Cupban, miután Senicán sokkoló, 5:1-es vereséget szenvedett.

A bajnokságban mutatott teljesítmény alapján a dunaszerdahelyiek voltak a favoritok, és jól is kezdte a meccset a DAC, már a 3. megszerezte a vezetést Tretyakov lövésével – 0:1. Aktívan futballoztak a hazaiak is, Jedlička előbb Zezinho, majd Petshi egyenlítési lehetőségét védte. A másik oldalon Bayo jól helyezett labdáját tolta szögletre a kapus. A 24. percben Kalmár szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. Három perc múlva viszont egyenlített a Senica: Huk botlott el a labdában gyakorlatilag utolsó emberként, Azankpo jól találta meg Castanedát, aki fejjel nem hibázott – 1:1. Öt perccel a szünet előtt kétszer is Bayo lábán volt a gól, de előbb az égbe, aztán a kapusba bombázott.

A második félidő elején előb Tretyakov fejelt jó helyzetből, de gyengén, majd a másik oldalon Kotulának volt jó lehetősége, de a sárga-kékek szerencséjére elrontotta. Csakhogy az 55. percben a dunaszerdahelyi védelem asszisztálása mellett jól kombinált Zezinho és Castaneda, a rövid saroknál meg érkezett Deretti, és vezettek a hazaiak – 2:1. Egy perccel később pedig újabb sárga-kék rövidzárlat következett, a vendégek teljesen egyedül hagyták Azankpót, aki Jedlička mellett hidegvérrel lőtt a hálóba – 3:1. A kevés hazai drukker ugrálva ünnepelt, a vendégszektor pedig 56-ra emlékezett: “Avanti ragazzi di Budapest! ’56” – állt az 56. percben előhúzott transzparensükön.

De a hazaiak lendülete továbbra sem csökkent, a 66. percben Zezinho felívelt szabadrúgása után Kay fejelt – 4:1. És még nem volt vége: a 82. percben Castanedával szemben volt határozatlan Huk, a hazaiak csatára pedig távolról, jól eltalált kiflivel tetézte a DAC szenvedését – 5:1.

Hírdetés

A dunaszerdahelyieknek szépíteni sem sikerült, a Senica rúghatott volna még hatodikat is.

Ezzel a sárga-kékek búcsúztak a kupától.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »