Feketekassza? Na és?

Méghogy kukacoskodó az adóhivatal! Tegnap is arról jött hír, hogy a NAV bűncselekmény hiányában megszüntette a józsefvárosi szocialisták ellen indított feketekasszaügy eljárását. Na, ugye! Pedig ha nagyon akarta volna, biztosan a szőnyeg szélére állítja a hírbe hozott csapatot. Már csak azért is, mert maga a párt kerületi elnöke, Komássy Ákos is elismerte, bizony, létezik feketekassza a szervezetnél. Sőt, azt is hozzátette, a kérdéses időszak választási év volt, ilyenkor „előfordulhattak számviteli problémák”. Ráadásul Katona Tamás pártigazgató is tett utalást a fura pénzekre. („Nem örülök neki, hogy van feketekassza, de tudom, hogy az élet bonyolult.”)

Szóval senki sem tagadta a feketekasszát, ennek ellenére az adóhivatal mégsem rontott rá a szocialistákra – az ugyanis csak a nagyvadakra, a nemzetet megkárosító, gonosz és erkölcstelen ügyeskedőkre veti ki a hálóját. Olyan nevetséges históriákkal, mint a VIII. kerületi feketekassza ügye, nem foglalkozik. Feketekassza, hát feketekassza… Istenem, megtévedtek szegények, van ilyen. Vegyük végre észre: az adóhivatal zord külseje mögött valójában érző szív dobog.

Én ennek már akkor láttam a jeleit, amikor pár éve Gyurcsány Ferenc valami különös pénzekről beszélt egy fórumon, mégsem lett belőle balhé. („Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk.”) Ebből is látható, hogy a NAV mennyire nem áll le itt mindenféle piti pártokkal, meg piti emberekkel foglalkozni. A sas nem kapkod legyek után. (Viszont én meg is nézem mindjárt, befizettem-e a kocsira a súlyadót.)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 02.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »