Fekete-Győr András: Remélem, édesapám itthon talál munkát

Fekete-Győr András: Remélem, édesapám itthon talál munkát

„Édesapám 25 éven keresztül dolgozott az Országos Betétbiztosítási Alap egyik alapítójaként, majd vezetőjeként a magyar betétesek védelméért: számos pénzintézeti csődöt követő kártalanítást vezényelt le, és nemzetközi mércével meghatározó, szakmai trendet diktáló intézetet épített fel. 2010 óta töltötte be az OBA ügyvezető igazgatói tisztségét. 2015-ben kapott megbízatása pedig 2020-ig, nyugdíjkorhatára eléréséig szólt” – írta Facebook-oldalán Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Hozzátette, hogy a munkaviszonnyal összefüggésben sem édesapja, sem pedig ő nem kíván nyilatkozni.

Hírdetés

Kedden derült ki, hogy távozik a Momentum vezetőjének édesapja az OBA éléről, az ügyvezető igazgatói pozíciót 2018. január 1-től Kómár András tölti be. Az Index információja szerint idősebb Fekete-Győr András nem önszántából távozott, de márciusig még a szervezetnél marad.

A Momentum elnöke most azt írja, hogy az egyetemig édesapja jelentette számára a politikai iránytűt, aki mindig is hitt a polgári Magyarország beteljesítetlen ígéretében. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindig, minden körülmények között megtartotta becsületét, egyenes gerincét” – fűzte hozzá.

„Ma már a politikai kérdésekben másként látjuk a világot, de a NOlimpia óta nagyon büszke arra, hogy micsoda eredmények és munka áll a Momentum mögött” – fogalmazott. Hozzátette: családjával szorítanak azért, hogy mihamarabb munkát találjon. „Remélem, itthon” – írta Fekete-Győr András.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »