Fejlesztések a Makovecz Házban

Számos fejlesztés történt a Makovecz Központ és Archívumban a Kossuth-díjas építész halálának tizedik évfordulójára.

Hírdetés

„A Makovecz Imre Alapítvány nem a múlttal, hanem a jövővel foglalkozik és azzal, amit Makovecz Imre kijelölt számunkra azzal, hogy a cselekvések embere volt” – mondta Makovecz Anna, a néhai építész lánya, a tíz éve létrejött Makovecz Imre Alapítvány kuratóriumi tagja az M1 aktuális csatorna keddi i műsorában.
   
Kiemelte: másik fontos missziójuk, hogy Makovecz Imre szellemi hagyatékát a központban kutathatóvá és mindenki számára elérhetővé tudják tenni.
   
„Az évfordulót a cselekvés jegyében töltjük, előre tekintünk. Továbbfejlesztettük a központ kertjét, elhelyeztünk benne egy hatszögletű kis épületet, Makovecz Imre egyik épületének alapegységét. Emellett elkezdte működését a házban a kutatóállomás, amely alkotásainak digitális archívuma” – fűzte hozzá Makovecz Anna.
   
Mint elhangzott, szerdán este Gondolatok, képek, dalok címmel kamarakiállításnak és előadóesteknek ad otthont a ház Makovecz Imre és Cseh Tamás munkáiból. Makovecz Anna kitért arra, hogy ők ketten közel laktak egymáshoz, többször összefutottak, nagyra tartották egymást és terveztek egy nagy beszélgetést, ami végül nem valósult meg.
   
A két művész hagyatékát gondozó alapítványoktól az építész fia, Makovecz Pál és a néhai dalszerző, előadó fia, Cseh András kezdeményezésére a Makovecz Házban a két művész gondolkodásának hasonlóságait mutatják be és tárlatot állítottak össze Cseh Tamás képzőművészeti munkáiból.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »