Fejleményeket közölt az ügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben

Fejleményeket közölt az ügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben

Van gyanúsított, ki is hallgatták.

A nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a keddi napon folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint, a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte még, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott.

Hírdetés

A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így például a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg.

A hvg.hu a birtokába jutott gyanúsítotti jegyzőkönyv alapján azt írta, hogy a rendőrség szerint Czeglédy Csaba az ördög ügyvédje, ugyanis úgy vélik, ő vagy az egyik ismerőse hozta létre 2019. szeptember 22-én a Pornhub nevű videómegosztó oldalon azt a fiókot, majd Czeglédy vagy az ő kérésére egy ismeretlen személy azt a két webhelyet, ahol aztán megjelentek a Borkai Zsolt és barátai adriai hajózásán titokban készült képek és videók. A jegyzőkönyv szerint erre Czeglédy azt mondta, büntetőügyvédként még nem látott olyat, hogy egy gyanúsítást arra alapoznak, hogy vagy ő, vagy valaki más csinált valamit.

Korábban a rendőrség a Czeglédy elleni gyanút arra alapozta, hogy az ő bankkártyájának terhére hirdették az akkori győri polgármestert leleplező cikkeket a Facebookon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »