Fehérváron együtt olvassák az Élet könyvét

Vasárnap hajnali négy órától a székesfehérvári Vörösmarty Színházban ötödik alkalommal rendezik meg az Újszövetség-maratont. Az adventi készülődés jegyében húsz órán keresztül tízperces részleteket olvashatnak fel a jelentkezők a színház nagyszínpadán, de ezt a belváros utcáin óriáskivetítőkön is lehet látni-hallgatni. A felolvasásoknál idén is kétféle fordítást, a katolikust és a protestánst használják felváltva.

A maratont 2012-ben indította el Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, azzal a szándékkal, hogy ebben a mostani zűrzavaros időszakban lelki kapaszkodót nyújtsanak az embereknek.

– A teremtésben rend uralkodik, a vigaszt és reményt nyújtó Szentírás pedig mindenkit hozzásegít, hogy önmagában is rendet teremtsen – fogalmazott még az induláskor az igazgató. Bár féltek attól, miként fogják fogadni az emberek a kezdeményezést, de az eltelt időszakban kiderült, sokaknak fontos része az életének.

Az első Újszövetség Maratonon 140-en, míg a többi alkalmon már 240-en olvastak fel, csatlakozott a programhoz már Spányi Antal püspökatya, Berze János református lelkész, Somogyi László református lelkész és Bencze András evangélikus lelkész is. Az idei felolvasás ideje alatt a színház előcsarnokában több a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Hermann László Zeneiskola tanulói muzsikálnak. A programra kizárólag a Vörösmarty Színházban lehet regisztrálni.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »