Fegyvert találtak a súlyosan ittas olimpiai bajnoknál

SportAusztrália

Szombat éjjel a rendőrség letartóztatta az ausztrálok kétszeres olimpiai bajnokát, Michael Diamondot, aki ittasan vezetett autót, ráadásul az is lehet, hogy a nála lévő lőfegyvert is használta, annyira részeg volt.

Minderről az Ausztrál Olimpiai Bizottság számolt be, Diamond így valószínűleg nem indulhat el a nyári olimpián.A rendőrség jelentése szerint Diamond súlyosan ittas állapotban vezetett, miközben a lőfegyverét sem tartotta biztonságos helyen, így felmerült a gyanú, hogy használta is. Új-Dél-Walesben (amely Ausztrália egyik szövetségi állama) akár 1,5 éves börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, akinek a véralkoholszintje átlépi a megengedett határt.

Diamond jogosítványát és fegyvertartási engedélyét már be is vonták, az a bizonyos lőfegyver pedig egy sörétes puska volt, amihez még találtak 150 töltényt is. A helyi média szerint Diamond nem volt hajlandó megfújni a szondát, miután a rendőrség lekapcsolta közel a testvére házához. Az ausztrál sportlövő az 1996-os atlantai olimpián lett aranyérmes, majd négy évvel később hazai pályán, Sydneyben megvédte a címét.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »