Fegyveres katona lopott gépjárművet fényes nappal a Beregszászi kistérségben és lövöldözés volt Szőlősgyulánál: június 17-i hírösszefoglaló

Fegyveres katona lopott gépjárművet fényes nappal a Beregszászi kistérségben és lövöldözés volt Szőlősgyulánál: június 17-i hírösszefoglaló

Fegyveres katona lopott gépjárművet fényes nappal a Beregszászi kistérségben; Lövöldözés Szőlősgyulánál: csempészeket fogtak el a határőrök; Testvérét mentve halt meg egy tízéves kárpátaljai kislány; Putyin és Biden: egy nukleáris háborúnak nincsenek győztesei; Nem kötelező a karantén a külföldről visszatérő ukránok számára. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 17-én.

Június 17-én fényes nappal egy személygépjárművet tulajdonított el erőszakosan egy határőr a Gecse és Csoma közötti útszakaszon. Az út során Gecse és Csoma között az érintett saját gépfegyverével megfenyegetve a sofőrt kiszállíttatta, majd pedig elhajtott. Értesítve a körzeti megbízottat, a rendőrök rövidesen megtalálták a személygépjárművet Beregszászban a B. Hmelnickij úti „OKKO” benzinkúton.

Június 16-án reggel a Munkácsi Határőrség munkatársai három csempészt fogtak el az ukrán-román államhatár közelében, Szőlősgyulánál, ezzel egy csempészkísérletet akadályoztak meg. A határmenti területen folytatott járőrözés során a Szőlősgyulai osztag katonái csomagokat cipelő ismeretleneket vettek észre, akik meglátva a határőröket megpróbáltak elmenekülni. A zöldsapkások ezért több figyelmeztető lövést adtak le.

Hírdetés

Emésztőgödörbe esett egy 10 és egy 4 éves gyerek Kijev megyében. A 10 éves kislány életét vesztette, a kisfiút eszméletlenül szállították kórházba.Az ügyben a hatóságok eljárást indítottak, a baleset körülményeit még vizsgálják.

Egy nukleáris háborúnak nincsenek győztesei – szögezte le Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden  amerikai elnök a szerdai genfi csúcstalálkozón a hadászati stabilitásról  kiadott közös közleményben. A közlemény szerint két ország nukleáris fegyverzetellenőrzés iránti elkötelezettségének bizonyítéka a hadászati támadófegyverek korlátozásáról megkötött Új START-szerződés közelmúltbeli meghosszabbítása.

Ukrajnában az adaptív karantén enyhítése miatt az országba visszatérő polgároknak már nem kötelező a negatív koronavírus-teszt felmutatása és a kéthetes házi karantén. A korlátozásokat azok számára is feloldották, akik az ellenőrzött területre utaznak a donbászi ellenőrző ponton és a Krím közigazgatási határon keresztül. Ugyanakkor más külföldi állampolgárnak kötelező a Covid-19 gyógyítására kiterjedő egészségbiztosítás, vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy a WHO listáján szereplő vakcinával végzett teljes oltással kell rendelkezniük.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »