Fegyveres férfi ejtett túszul több embert egy bankfiókban, a megtakarítását követelte

Fegyveres férfi ejtett túszul több embert egy bankfiókban, a megtakarítását követelte

Rendőri kísérettel, békésen hagyta el a helyszínt az a fegyveres férfi, aki csütörtök délben hat embert ejtett túszul Bejrút egyik bankfiókjában. A helyszíni beszámolók szerint a férfi a bank által befagyasztott megtakarításait követelve azzal fenyegetőzött hogy felgyújtja magát, ha nem kapja meg a pénzt.

Helyi sajtóforrások két leadott lövésről számoltak be, miközben a rendőrség mellett katonák is a helyszínre érkeztek.

A libanoni betétesek társasága Twitteren azt közölte, hogy a túszejtő 209 ezer dollárt helyezett el a bankban három éve, közvetlenül a gazdasági válság kezdete előtt, és azóta csak 1000 dollárhoz jutott hozzá ebből az összegből.

Hírdetés

A helyszínen a társaság elnöke, Haszan Muganíje is tárgyalt a túszejtővel. A mintegy hat órán át tartó tárgyalások végül eredményre vezettek és a férfi feltartott kézzel, rendőri kísérettel hagyta el a helyszínt. A libanoni vöröskereszt tájékoztatása szerint a túszok közül senki sem sérült meg.

Libanonban három éve tart az a súlyos gazdasági pénzügyi és szociális válság, melynek következtében a bankok szigorúan korlátozzák az állampolgárok által felvehető készpénz mennyiségét. A nemzeti valuta mintegy 90 százalékkal leértékelődött.

Januárban már történt hasonló eset, ekkor egy kávézó tulajdonosa egy kelet-libanoni bankfiókban 50 ezer dollárhoz jutott hozzá miután túszul ejtette a fiók alkalmazottait, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »