Fegyházbüntetés várhat a gyermeknek is kábítószert értékesítő dílerre

Fegyházbüntetés várhat a gyermeknek is kábítószert értékesítő dílerre

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon azzal a 30 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki gyermekeknek is értékesített kábítószert.

A fiatal nő 2021. január és júniusa között, otthonából értékesített kábítószert rendszeres vásárlóinak. Több felnőttnek, és egy általa tudottan is kiskorú gyermeknek is értékesített drogot, alkalmanként 2000 forintért. A kiskorú a kábítószert elfogyasztotta.

Hírdetés

A nőnél végzett házkutatás során a rendőrök 11 alufóliába tekert, csekély mennyiséget meghaladó etil-hexedront foglaltak le, ami kábítószernek minősül.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen, amelyben fegyházbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a lefoglalt kábítószert és az értékesítésből származó vagyont kobozza el, emellett a közel 600 000 forint összegű bűnügyi költséget is fizettesse meg a vádlottal.

A nő egyik visszatérő felnőtt vásárlójának és a 18. életévét be nem töltött kuncsaftjának a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt. Az ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását, míg a fiatalkorú próbára bocsátásának és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról a nővel szemben 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás, a felnőttkorú fogyasztóval szemben 200 óra közérdekű munka, míg a fiatalkorú esetében 1 év próbára bocsátás és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság döntését a díler letartóztatásban várja.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »