Fegyelmi a horvátok ellen

Fegyelmi a horvátok ellen

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a horvátok ellen. A pénteki Csehország elleni meccsen ugyanis 10 percet állt a játék azután, hogy a horvát szurkolók összeverekedtek egymással, majd pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. A Horvát Labdarúgó Szövetség biztonsági tanácsa előre jelezte, hogy a szurkolók mire készülnek.

„Amit konkrétan a meccs előtt, június 14-én tettünk, vagyis három nappal a meccs előtt az volt, hogy részletes, azt mondhatnám, hogy fényképszerű leírást adtunk arról, ami várhatóan történik a meccs alatt és ezt továbbítottuk a horvát rendőrségi kirendeltségnek” – mondta Miroslav Markovic.

A horvátok arra keresik a választ, hogy ki finanszírozhatta a huligánok utazását, ugyanis a meccs felvételének tanulmányozása során kiderült, hogy 18-25 éves fiatalokról van szó. „Mit jelent ez? Hogy talán Bordeaux-ban vagy más városban, mint St. Etienne lehet, hogy lesz más vesztes is, de ki kell találnunk, hogy ki finanszírozza ezt. Hogy utazhatnak 1200-1500 kilométert Zágrábból, Splitből, aludhatnak itt, ehetnek és partizhatnak aztán meg csinálhatnak balhét a meccsen?” – tette fel a kérdést a  Horvát Labdarúgó Szövetség alelnöke, Kresimir Antolic.

A horvát labdarúgó szövetség szerint a francia rendőrök sok mindent megfogadtak abból, amit ők előzetesen javasoltak, azt azonban mégsem értik, hogy miért nem avatkoztak be a lelátón. A horvátokat a szurkolók rendbontásán kívül a sérülések is sújtják. „Megnézem, hogy fest az elkövetkező napokban. Semmi sem biztos még. Ugyanakkor, ha nem tud játszani, akkor más megoldást kell találnunk. Vannak jó játékosaink, megtudjuk változtatni a rendszert, ha kell, de Luka Modric egy fantasztikus, brilliáns játékos és a hiánya nagy hátrány lenne” – nyilatkozta Ante Cacic horvát szövetségi kapitány.

A Csehország-Horvátország meccs után az UEFA vizsgálatot indított a horvát szövetség ellen. A horvátok a szurkolói balhézás mellett a rasszista bekiabálások miatt is büntetést kaphatnak. Akár kizárással vagy pontlevonással is sújthatják a csapatot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »