Federer: Igenis legyőzhető Djokovic!

Federer: Igenis legyőzhető Djokovic!

Jövő héten kezdődik az idei harmadik Grand Slam-torna Wimbledonban, és emberemlékezet óta nem volt arra példa, hogy Roger Federer tornagyőzelem nélkül várja a füves szezon fő versenyének rajtját. Ennek ellenére a svájci klasszis a nyolcadik sikerére hajt.

Megtörtént az, amire talán profi pályafutása során egyszer sem volt még példa: Roger Federer úgy áll majd rajthoz a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornán, hogy idén még nem tudott egyetlenegy viadalon sem diadalmaskodni. Ráadásul – és ez tényleg meglepő – Wimbledon előtt két füves pályás tornán is elindult a 17-szeres GS-győztes, és hatalmas meglepetésre sem Stuttgartban, sem pedig Halléban nem jutott még a döntőbe se, mert mindkét helyen a négy között a feltörekvő újhullám két legtehetségesebbnek tartott teniszezője, az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev megállította őt.

Ennek ellenére Federer úgy várja kedvenc versenyét – korábban hétszer nyert Wimbledonban –, hogy képesnek tartja magát arra, újra, immár nyolcadszor emelhesse magasba a győztesnek járó trófeát. Mondjuk ehhez az elmúlt két évben is közel járt a svájci klasszis, de mindkétszer kikapott a fináléban Novak Djokovictól.

– Jó formában érzem magam, és úgy vélem, idén is Novak az, akit le kell győznöm, ha nyolcadszor is wimbledoni bajnok szeretnék lenni. Egy biztos, száz százalékosan megérdemli Novak a mostani sikereit, elképesztő, amit évek óta nyújt a pályán. Ha le akarom győzni, márpedig ez a célom, bizony, össze kell kapnom magam – nyilatkozta a The Guardian riporterének Federer.

Mindenesetre a bukmékerek nem bíznak annyira a svájciban, ugyanis több mint tízszeres pénzt ígérnek Federer wimbledoni győzelmére. Erre is nagyon régen volt példa, a hétszeres bajnok első itteni sikere előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »