Februártól zavartalanul működik az éjszakai ügyelet Léván

Februártól zavartalanul működik az éjszakai ügyelet Léván

A kórház vezetésének a megyével egyeztetve sikerült elérnie, hogy februártól ismét zavartalanul működjön a sürgősségi betegellátó központ a felnőttek számára Léván.

Szorosabbá válik a kapcsolat Léva önkormányzata és a megyei fenntartású egészségügyi központ között. Ján Krtík polgármester meghívta Anton Hanušín kórházigazgatót a lévai testület február 21-i ülésére. Több százan írták alá azt a petíciót, amelyben a lévai és régióbeli lakosok tiltakoztak a sürgősségi betegellátás megszüntetése ellen. A betegek egy részét az éjszakai ügyelet helyett a kórházi osztályokon látták el, néhányan Aranyosmarótra, Nyitrára vagy Érsekújvárba voltak kénytelenek utazni, hogy megfelelő egészségügyi ellátást kapjanak. A tiltakozók kérték, hogy Nyitra megye önkormányzata a lévai képviselőkkel, valamint a környező községek önkormányzataival közösen találjon hatékony megoldást a problémára. Léván a sürgősségi betegellátást a kórház üzemelteti, a központ vezetésének sikerült megegyezni az ügyeletet vállaló orvosokkal.

Hírdetés

Munkanapokon 16-tól 22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 7-től 22 óráig kereshetik fel a betegek a lévai éjszakai ügyeletet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »