Fazekas sötét jövőt jósolt a magyar gazdáknak

MTI nyomán

Folyamatosak a GMO-mentesség ellenőrzések Magyarországon, az elmúlt években 6500 hektáron semmisítettek meg GMO-val szennyezett vetőmagot és növényi kultúrát – számolt be a földművelésügyi miniszter kedden az M1 állami hírcsatornán.

Fazekas Sándor szerint nem jó irány a vegyi anyagokból való élelmiszertermelés, az állatok klónozása, mert így elszakad a természettől a folyamat, nem kellenek hozzá gazdák és bizonytalan minőségű élelmiszer kerül a fogyasztókhoz.

Mint mondta, Magyarországon kiválóak a hagyományos élelmiszertermelés adottságai, a termékeknek belföldön és külföldön is komoly piacuk van.

A miniszter szerint ez azért is fontos, mert most készítik elő az unió új közös agrárpolitikáját 2020 utánra, és a gazdák pénzére “szemet vetettek” olyan nemzetközi konszernek, amelyek GMO-ban, mesterséges élelmiszerek előállításában érdekeltek.

A kettős ügynök

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy kiszivárgott jelentés szerint Fazekas Sándor az Egyesült Államokban egyeztetve amerikai GMO-vetőmagokat kért, hogy azokat itthon bevizsgáltathassa.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »