Fát és kandallókat kaptak

Fát és kandallókat kaptak

Két kandallót adományozott egy tűzhelygyár a kazári roma kisebbség által használt egyik faluház fűtésére. A helyi erdészet emellett tüzelővel segíti a közösséget és két rászoruló nagycsaládot is.

A kazár-mizserfai bányász kultúrház épületébe a vájárok már régóta nem járnak, az enyészettől a településen nagy számban jelenlévő roma közösség önkormányzata mentette meg. Két éve használják, de pénzük nincs a karbantartásra. Azt az önkormányzat közmunkásai végezték el. A helyi gyerekeknek szerveznek ide programot, saját pénzből.

„Életet hoztunk ebbe az épületbe, ami már tíz éve nem is volt használva. Onnantól kezdve gyerekek jöttek, tollasoztunk, gyereknapot csináltunk, minden egyéb olyat, ami a gyerekekről szól” – mondja Rácz Péter kisebbségi önkormányzati képviselő.

Az Ipoly Erdő Zrt. fát adományozott, amely a salgótarjáni tűzhelygyár kandallójában hasznosul majd.

„Harminc mázsa fával támogatjuk az ittenieket, elsősorban azokat, akik szociálisan rászorultak – ez ugye beleillik abba a körbe, amiben társaságunk elkötelezett. Két olyan családot támogatunk, akik 6, illetve 7 gyermekesek, és úgy tűnik, hogy ezzel kicsit könnyítjük a terheiket. Ez körülbelül 70-70 ezer forintos támogatásnak felel meg” – nyilatkozta Lengyel László, az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati munkatársa.

A közösségi ház ajándék kandallóit ünnepélyesen a gyerekekkel együtt gyújtották be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »