Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon

Erős hónapon van túl a Lungo Drom nemrég újraválasztott elnöke. November elején címlapos Demokrata-interjúban, ma pedig a Magyar Hírlapnak dicsekedett azzal, hogy „akárhogy próbálkoznak bizonygatni, egyetlen kifogásolt ügy sem köthető hozzám, semmilyen eljárás nem folyik ellenem”.

A féktelen optimizmust sajnos beárnyékolja az akkor még Farkas-féle Országos Roma Önkormányzat által menedzselt Híd a munka világába program, amely inkább az Emberi Erőforrások Minisztériuma által visszakövetelt 1,6 milliárd forintról, semmint felzárkóztatott romák tömegeiről vált ismertté. Meg arról, hogy a NAV – a Fővárosi Főügyészség felügyeletével – jelenleg is nyomoz miatta. Erről azt mondani, hogy „egyetlen kifogásolható ügy sem köthető hozzám”, minimum arcpirító.

Szerencsére azonban ilyen dolgokat nem feszegetnek nála, úgyhogy Farkas Flórián akadálytalanul üzenheti meg, hogy, „akik az ORÖ korábbi vezetését támadják, valójában a társadalmi felzárkózás ügyét akarják lejáratni”. A romaügyi miniszterelnöki biztos később is sziporkázott, íme egy csokorra való:

„Elég a zavarkeltésből, a mesterséges botránykeltésből, itt az ideje, hogy folytassuk, megerősítsük azokat a korábban közösen indított kezdeményezéseket, melyek uniós szinten is egyedülálló eredményeket produkáltak.”

Hírdetés

„A cigányságot pedig csak politikai haszonszerzésre használó liberális irányzat is kifulladt. Kiderült ugyanis, hogy segély helyett jobb munkát adni, hiszen a cigányság valójában dolgozni akar. Ez a felzárkózás útja, szemben a megélhetési cigány vezetők és úgynevezett jogvédő aktivisták által képviselt irányzattal. A kormánynak ezen a téren kiemelkedő, mondhatni történelmi érdemei vannak. Éppen ezért a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni, hiszen a Fidesz az a párt, amelyik vállalta az ügyünket. Ezért sem akarják egyesek, hogy a romák az urnákhoz járuljanak jövőre.”

„Nem távoli földrészekről idehurcolt, idegen kultúrájú, nemzetbiztonsági szempontból is kockázatos egyénekkel kell megoldani a munkaerőhiányt. Akik tehát az úgynevezett Soros-tervet támogatják, úgyszólván ellenségei a hazai romák ügyének is.”

„Nem hiszek Vona Gáborék pálfordulásának.”

„Az akkor (2010-ben) kitűzött célokat jórészt megugrottuk, így például sikerült többszázezer hátrányos helyzetű cigány embert ismét munkához juttatni. (…) Viták és botrányok helyett szakmailag megalapozott programokkal kell tenni továbbra is a hátrányos helyzetűek megsegítéséért. Ebben vagyunk mi partnere a jelenlegi kormánynak.”

Értik, ugye? A kormány még örülhet, hogy olyan partnere van, mint Farkas Flórián.

heti válasz


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »