Farkas Flórián húszévesen fejezte be az általánost

Csaknem másfél évtizedre volt szüksége Farkas Flóriánnak ahhoz, hogy elvégezze az általános iskolát – derítette ki a RomNet.hu. A portál szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt vezetője, jelenlegi miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő a nyolcadik osztályt nagy valószínűséggel egy esti iskola börtöntagozatán járta ki.

A Lungo Drom elnökének iskolai végzettségét két évtizeden át fedte homály, maga Farkas Flórián sem bizonyult beszédesnek múltját illetően. Most közérdekű-adat-igényléssel sikerült kiperelni a politikus iskolai bizonyítványait. Ezekből kiderül, Farkas Flórián 1957-ben született Tiszaroffon, az általános iskola 1–6. osztályát a település baptista iskolájában végezte el. Az iskola által kibocsátott dokumentum szerint a hatodikat Farkas az 1971–1972-es tanévben, tehát 15 évesen teljesítette. Az általános iskola befejezéséhez azonban még kellett pár év: a hetedik osztályt a szolnoki Dolgozók „Tejüzem” Iskolájában abszolválta három évvel később egy 160 órás tanfolyam keretében. A nyolcadik osztályt azonban már Dunaújvárosban, a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában járta ki.

Az általános iskolai tanulmányait befejező okiratot 1977-ben állította ki az intézmény, vagyis Farkas húszéves volt, mire az általános iskola végére ért.

A RomNetnek gyanússá vált, hogy a 8. osztály befejezését igazoló dokumentum másolatán az érdemjegyek mellett olyan rubrikákat is kitakartak, amelyeket a 7. osztályos bizonyítványon nem. Feltűnő, hogy a tantárgyak között a „Családi nevelés” is szerepel, a bizonyítvány másolatát hitelesítő pecsét pedig a Rosti Pál Gimnáziumé, amely a Földes Ferenc jogutódintézménye. Ennek az iskolának ma is van úgynevezett börtöntagozata.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte a lappal, hogy a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben a sándorházai új szálláskörletek átadása után, 1972-ben alakították ki a fogvatartotti tantermeket, az oktatást pedig először a dolgozók általános és középiskolája, névváltás után pedig a Földes Ferenc, majd a Rosti Pál biztosította. Egyébként a Magyar Narancs már 1998-ban megírta, hogy a roma politikust 1975 és 1982 között háromszor is elítélték, köztük letöltendő börtönbüntetésre. Farkas Flórián a büntetett előéletét az elmúlt évtizedekben soha nem cáfolta.

Farkas később egyetemi diplomát is szerzett, ám ezzel kapcsolatban több pontatlan információt is közölt korábbi önéletrajzában. Abban ugyanis az állt, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, az intézménynek pedig óraadó tanárként dolgozott is. Lapunk azonban kiderítette, hogy Farkas a jó nevű egyetem társadalomtudományi karára járt. Később egyébként Klinghammer István, az ELTE akkori rektora és Farkas Flórián tanszékvezetője, Vida István is határozottan cáfolta, hogy a politikus óraadóként dolgozott volna a tanintézményben.

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Farkas Flórián karrierje valószínűleg még az MSZMP-ben kezdődhetett, majd az úgynevezett rendszerváltozás után az MSZP-ben folytatódott, ahol közel kerülhetett a húsosfazékhoz. Mielőtt bírósági szakaszba került volna az ügye, Göncz Árpád elnöki közkegyelemben részesítette, és ügyét 30 évre titkosították. Amint ártatlanná nyilvánította Árpi bácsi, azonnal átnyergelt a Fideszbe. Onnan származott a nemrég elhunyt Pozsgay Imre, Szili Katalin, a KDNP Hoffman Rózsája, vagy Zoltay Gusztáv is, aki Lázár Jánosnak adott egymillió forintos tanácsokat havonta, vagy még most is ad.

Kevés olyan képzetlen ember akadhat széles e hazában, aki mindennek ellenére havonta cirka 1,7 millió forint jövedelemhez jut. A Híd a munka világába program 1,7 milliárd uniós pénze eltűnt, amit a magyar adófizetőknek kell majd visszafizetnie. A kormányt ez sem zavarja, Balog miniszter már ki is utaltatott újabb 500 milliót… A rendszerváltozás óta elképzelhetetlen mennyiségű magyar adóforint ömlött ki roma felzárkóztatásra – teljesen eredménytelenül. Hogy a romák mikor döbbennek rá, hogy őket is szívatják a vezetőik, lehet, hogy egyszer az is kiderül, és abból még akár baj is lehet.

Az iskolai végzettséget illetően egy vidám történet a végére. Egy volt munkaügyes mesélte, hogy egy felvétel során az iskolai végzettsége kérdésre azt válaszolta a jelentkező, hogy jelenleg is középiskolába jár. Amikor kérte, hogy hozzon igazolást róla, mert kedvezmények járnak vele, azt válaszolta, hogy nem tanulni jár oda, hanem a konyháról hordja a moslékot.

Hát ha csak így nem… Hogy mit tudhat, mit nem Farkas Flórián, az még nem derült ki. És hogy miféle tanácsaira van rászorulva a miniszterelnök, az sem! Az ilyen ügyek is „segítenek” abban, hogy az erkölcsi válságban is egyre mélyebbre zuhanjunk!

Békéscsaba, 2016. június 10.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: 2010. december 6-án a narancsos többségű magyar törvényhozás elutasította azt a javaslatot, hogy a Szögi Lajos családjának a bíróság által jogerősen megítélt 46 millió forintot a költségvetés állja, mert a gyilkosság börtönbe zárt tettesei képtelenek azt kifizetni. A beterjesztést az országgyűlés 117 igen és 215 nem szavazattal még tárgysorozatba sem vette. Az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői támogatták a javaslatot, ám a kormánypárti frakció tagjai – 8 igen és 11 tartózkodó szavazatot leszámítva – nemmel voksoltak. Szögi Lajos családja nem érdemelt kárpótlást, mert Szögi Lajos „csak” egy rendes, megbecsült, köztiszteletben álló magyar volt.” (Részlet a Narancsos korrektség című írásból) A hat roma áldozat családjai 70 millió forint kártérítést kaptak…

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »