"Farkas Flórián eredményességi szintje várható"

“5,1 milliárd forintot ad a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből Uganda fejlesztésére. Ez több mint 10 százaléka annak az összegnek, amit a kormány Magyarország teljes vidéki, alsóbbrendű úthálózatának megjavítására, építésére szán” – hívja fel a figyelmet az újabb ablakon kidobott pénz mértékére Toroczkai László Fb-oldalán.

Hozzátette: Nem kell hozzá jóstehetség, hogy megállapítsam, a pénz ugandai felhasználásának eredményességi szintje még a Farkas Flórián-féle projektek szintjét sem fogja elérni.

Hírdetés

Ugandát gyakran emlegetik az afrikai diktatúrák között. Tavaly például azzal vívta ki a nemzetközi figyelmet, hogy az 1986 óta hivatalban Yoweri Museveni elnök január elején eltörölte az államfői korhatár korlátozását törvényt. Cserébe viszont bevezette, hogy maximum kétszer töltheti be valaki az ország legfontosabb hatalmi posztján, de az csak a következő választás után lép életbe, így Museveni akár még kétszer elnökké választható.

Így valószínűleg élete utolsó éveit is a hivatalban töltheti a most 73 éves vezető. A politikai vezetése mellett gyakran kritizálják a kelet-afrikai országot a mindent átható korrupció miatt is: a Transparency International listáján 180 országból a 149. legkevésbé, vagyis a 31. legkorruptabb ország a világon.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »