Faragó Tamás: ez a csapat bármire képes lehet az olimpián

Tornagyőztesként zárt a magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornát. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a tokiói szereplésről határozó elődöntőben az olaszokat 13–10-re, majd a fináléban a hollandokat 13–11-re győzte le. A magyar vízilabdára mindig lehet számítani, kommentálta az InfoRádiónak a trieszti tornát Faragó Tamás olimpiai és világbajnok egykori vízlabdázó, aki szerint a női válogatott zseniálisan oldotta meg az elé állított feladatot, a legjobb arcát mutatva a mérkőzéseken.

A női válogatottat 2005-ben világbajnoki győzelemre vezető szakember azt vallja, ugyan a sikerben a mentális felkészültség is nagy szerepet játszhat, a mostani válogatott – függetlenül a körülményektől – profi mód vízilabdázik. Mint fogalmazott, az olaszok és a hollandok gyengesége abban állt, hogy a magyarok egyszerűen jobbak voltak. Elrontották a játékukat, ezáltal pedig képtelenek voltak kibontakozni.

Hírdetés

Ezen felül jó kapusteljesítmény, zseniális mezőnyjáték és fantasztikus egyéni teljesítmények jellemezték a magyar lányokat. Valamint nem mellékesen a bírói teljesítményre sem lehetett panasz – tette hozzá a szakember, aki szerint az olaszok és a hollandok ellen két olyan mérkőzés volt látható, amelyeken nem kellett attól tartani, hogy esetleg a parton valami furcsaság történne.

Összességében tehát elmondható, hogy nagyon nagy örömet szereztek a magyar lányok, hiszen a magyar vízilabda mindig képviseltette magát az olimpián, amit most is sikerült megoldaniuk – fogalmazott Faragó Tamás. Szerinte az amerikai csapat kiemelkedik a mezőnyből, de – bízva a nyári játékok megrendezésében, valamint ismerve a nemzetközi mezőnyt – a mostani keret bármire képes lehet, miután maga a kvalifikáció sokkal nehezebbnek tűnt, mint esetlegesen majd az olimpián érmet szerezni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »