Faragó Tamás a pólószezonról: az FTC kiemelkedik a mezőnyből

Faragó Tamás a pólószezonról: az FTC kiemelkedik a mezőnyből

Az elmúlt hónapokban érdemben nőtt az érdeklődés a vízilabda iránti idehaza. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, a Nemzet Sportolójával erről és a klubszezon nyitányáról is beszélgettünk.

Faragó Tamás szerint a legfontosabb, hogy a közönség a bajnoki mérkőzéseken is megjelenjen. Úgy véli, bár a válogatott játékosok az utolsó pillanatban érkeztek meg a szezon kezdetére, a kluboknak volt idejük a felkészülésre, így nívós, erős bajnokság előtt állunk, remélhetőleg szép és nagyon látványos játékkal.

Ami az erőviszonyokat illeti, az elmúlt idényben a fővárosi klubok domináltak: a Ferencváros lett a bajnok, megelőzve az OSC-t és a Vasast. A Nemzet Sportolója arra számít, hogy most is ez a három együttes fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát, bár a zöld-fehérek kiemelkednek a mezőnyből. Nemcsak azért, mert a válogatott játékosaik már bizonyítottak a legutóbbi Európa-bajnokságon, hanem mert nagyon régóta együtt vannak.

„Aztán jönnek a többiek: a kicsit meggyengült Szolnok, majd a »szimpatikusak«, amelyek csak magyar játékosokat alkalmaznak: a Honvéd, a BVSC, a Szeged és így tovább” – fogalmazott Faragó Tamás.

Hollandiában (Nijverdalban) a Vasas már most pénteken megkezdi a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a szereplését, meglehetősen sűrű programmal, hiszen például szombaton két meccset is le kell játszania néhány órán belül. A sportági legenda elsősorban jó játékra és kötelező továbbjutásra számít a Vasastól, annak ellenére, hogy a hollandiai csapatok többsége jó erőt képvisel.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Mostanság a Vasasban nem voltak nagyobb számban olyan játékosok, akik a válogatott szűkebb keretében is szóba jöttek. Faragó Tamás reméli, ez a következő időszakban változni fog, mert olyan minőségi pólósokból áll a keretük, akik képesek ezen a téren is helytállni. Mint mondta, ez talán egy pofonnal felérő figyelmeztetés, aminek motivációt kell jelentenie a játékosok számára a nagyobb teljesítményre és jobb játékra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »