Farage új pártjával fog a brit szuverenitásért harcolni

Farage új pártjával fog a brit szuverenitásért harcolni

Nigel Farage, akit a közvélemény leginkább a brit függetlenségért küzdő UKIP pártjának volt elnökeként és Donald Trump amerikai elnök egyik informális tanácsadójaként ismer, hatalmas bejelentéssel nyitotta meg a hétvégét.

Kész forgatókönyvvel készül Nigel Farage ikonikus Brexit-párti angol politikus arra az eshetőségre, ha a brit népakaratot elgáncsolja Brüsszel, azaz nem engedik a szigetországot kilépni az Európai Unióból. Ugyanis ebben az esetben megtarthatják a májusban esedékes európai parlamenti választásokat Nagy-Britanniában, így szükség lesz egy olyan hiteles pártra, amely következetesen, elvek mentén áll ki az Európai Unióból való kilépés mellett.

Többször hangsúlyoztam: ha elárulják a kilépésről szóló népszavazás eredményét, akkor nem fogok ölbe tett kézzel ülni. Éppen ezért képviselőként indulni fogok a Brexit Párt színeiben, és mindent bele fogok adni.”

Hírdetés

Az új szervezet Nigel Farage hathatós támogatásával jött létre, és elemzők szerint nagyon nem jött jókor a brit Konzervatív Pártnak a bejelentés, ugyanis bizonyos mennyiségű szavazót biztosan magához fog tudni szippantani az új párt. Mint ismert, Nigel Farage nemrég kilépett az általa hosszú éveken át elnökölt UKIP-ból, miután a párt a saját etikai kódexével szembemenve hivatalosan is alkalmazta Tommy Robinsont. A Brexit Pártot pénteken vette nyilvántartásba a brit választási bizottság.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »