Farage: Méregdrága hotelekben szállásolják el a migránsokat

Több mint négymilliárd euróba kerül a briteknek az illegális bevándorlók elszállásolása, amely négycsillagos hotelekben történik – állítja Nigel Farage, a brit Brexit Párt vezetője oknyomozó videójában. A politikus ezzel kapcsolatban azt is megállapítja, hogy a migránsokat gyűjtő vállalatok megpróbálják mindezt eltitkolni. Hogy miért, arról a politikus ugyancsak megosztja gondolatait a felvételen.

Négycsillagos hotelekben, több milliárd fontért szállásolják el az Egyesült Királyságban az illegális bevándorlókat, jelentette legújabb oknyomozó anyagában Nigel Farage, a Brexit Párt elnöke. Farage arra kereste a választ, hogy vajon igazak-e a feltételezések, miszerint a bromsgrove-i Hilton Hotelben, mely egy négycsillagos szálloda, tömegesen szállásolják el azokat a migránsokat, akik százasával érkeznek a szigetország partjaihoz.

Farage a nyomozásáról készült videóban arról beszél, hogy több helyit is megkérdezett, akik alátámasztják a feltételezést, továbbá kiderítette, hogy a hotelben nincs szabad szoba, nem lehet foglalni hónapokra előre sem, azonban egy lélek nincs a hallban, és egy kocsi sem parkol előtte. Farage gyanúját az is igazolta, hogy a környező hotelekben mind voltak még szabad szobák, csak ebben az egyben nem.

Hírdetés

Személyes terepszemléjén azt is tapasztalta, hogy egyből ki akarták tessékelni a biztonságiak, akik a Serco Kft.-nek dolgoznak, mely Farage elmondása szerint nemrég írt alá egy kétmilliárd fontos szerződést a következő tíz évre, és elsősorban a közigazgatás számára biztosít humán erőforrásokat az egészségügy, a tömegközlekedés és a bevándorlási hatóságok számára. Arra a következtetésre jutott: a hotel arra szolgál, hogy elbújtassa az illegális bevándorlókat, akiknek a menedékkérelmeit valószínűleg elutasítják majd, de mivel úgysem toloncolják ki őket, szépen lassan beépülhetnek majd az ország feketegazdaságába.

Már a Németországba érkező bevándorlókat sem minden esetben tömegszállásokon helyezik el. Az InfoMigrants számolt be róla, hogy mivel a járványhelyzet miatt átmenetileg csökken a menekült státusú migránsok száma, a legtöbb község a szokásos tömegszállások helyett privát apartmanokba küldi a bevándorlókat. A menekültügyi és migrációs hivatal (BAMF) közzétett adataiból az is kiderült, hogy ezek a bevándorlók a lakhatásukat többségében „megfelelőnek vagy jobbnak” értékelik.

A járványhelyzet enyhülésével ugyanakkor újraindult az Európát célzó migráció. Ezt látjuk Olaszországban, ahol csak az elmúlt héten több mint ezer migráns ért partot. Luigi Di Maio külügyminiszter az EU-hoz fordult az ügyben segítségért. A politikus leszögezte, hogy erre a problémára azonnali uniós válaszra van szükség. Luciana Lamorgese belügyminiszter továbbra sem szólalt fel érdemben az ügy kapcsán, csak megjegyezte, hogy valóban aggasztó a helyzet, valamint bejelentette, hogy szándékukban áll növelni a heti visszaküldések számát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »