Falhoz csapdosta, megöléssel fenyegette asszonyát a szaúdi férj – a tót vizsgálóbírónő szerint ez rendben van

Falhoz csapdosta, megöléssel fenyegette asszonyát a szaúdi férj – a tót vizsgálóbírónő szerint ez rendben van

Az iszlám erkölcsre hivatkozva utasította el egy szaúd-arábiai férfi tót feleségének házastársi erőszak miatt tett büntetőjogi feljelentését a tót rendőrség kötelékében dolgozó vizsgálóbírónő. A 2010 óta húzódó eset – amelyet a JOJ tévé tárt fel – még az országos rendőrparancsnoknál és a főügyésznél is kiverte a biztosítékot. Nálunk már az is, hogy egy európai nő jó liberálisként hozzáment egy szaúd-arábiai muszlimhoz. A barbár szokások európai gyakorlását azonban a nő agyhalottsága sem teszi elfogadhatóvá.

Három gyermekével együtt rejtőzködik a férje elől egy tót asszony, aki "Szlovákiában" együtt élt szaúd-arábiai férjével. Már háromszor tett büntetőjogi feljelentést a férje ellen. A rendőrség a legutóbbi alkalommal kihágásnak minősítette az esetet, s azzal indokolta a döntését, hogy az iszlám házasság és törvények különféle módon hátrányos helyzetbe hozzák a nőket. Az áll az üggyel kapcsolatos rendőrségi jelentésben, hogy vita esetén a férfi pofonokkal és mellőzéssel büntetheti a nejét. A főügyész szörnyűnek nevezte ezt az eljárást, és azonnal intézkedni kezdett – számolt be a JOJ tévé portálja, a Noviny.sk.

Az asszony szerint évek óta nem működik a szaúd-arábiai férfival kötött házassága. Ő a veszekedések alkalmával mindig elmenekül a gyermekekkel együtt. A férj pedig eltűnés miatt tett bejelentést a rendőrségen.


Csoda, hogy a nőkre vonatkozó dresszkódot nem teszik kötelezővé “Európában”

"A pszichikai kínzásnak vet alá engem. Nem ért egyet a válással, mert az ügyvéd hívta őt, hogy kezdjük el a válást, de ő elutasította. Fogta a gyerekeket, és elment. Akut depressziója van, kitalálgat" – mondta a férfi a JOJ-nak.

"Én már aludtam, ő pedig kirángatott az ágyból, a hajamnál fogva vonszolt, rugdalni kezdett belém, és szörnyen megvert, a falhoz vágott, és azt ordította, hogy megöl" – mondta a nő, aki 2010-ben fordult először a rendőrséghez, majd néhány hónappal és két évvel később (2012) szintén így járt el. Nagyon meghökkentő a nő tulajdonában lévő rendőrségi határozat.

Az áll az üggyel kapcsolatos rendőrségi jelentésben, hogy az iszlám házasságról és a családról szóló törvények különféle módon hátrányos helyzetbe hozzák a nőket – vita esetén a férfi pofonokkal és mellőzéssel büntetheti a nejét.

Az iszlám társadalomban a házasság alapkövét az alkotja, hogy a férj köteles megkeresni a megélhetéshez szükséges pénzt, a nő kötelessége pedig az engedelmesség – többek között teljes mértékben tiszteletben tartani a férj jogát arra, hogy meghatározza, milyen célból és milyen gyakran hagyhatja el a házat, miközben a nő mindenféle ellenvetés nélkül köteles ennek alávetnie magát – írta a Noviny.sk.

A tót vizsgálóbíró tehát a saría, azaz az iszlám jogrendszer szerint járt, annak ellenére, hogy mindketten a Felvidéken élnek.

"A vizsgálóbírónő határozatának elolvasása után kijelenthetem, hogy szerintem hiányos az indoklása" – mondta a tévének Tibor Gaspar, országos rendőrparancsnok.

A főügyész utasította alárendeltjeit, hogy részletesen vizsgálják át az ügy teljes aktáját, ezért Ga±par még meg akarja várni az ügyészségi ellenőrzés eredményét. "Biztos, hogy kivizsgáltatom a vizsgálóbírónő munkájáért felelős feljebbvalójának ellenőrzési tevékenységét is" – tette hozzá.

Az esettel kapcsolatban a pozsonyi rendőrségi akadémia rektorát, Lucia Kurilovskát is megkérdezték. "Az eset az országunk területén történt, lehetetlen ilyen módon eljárni, és végképp azzal indokolni a történteket, hogy egy bizonyos vallás ezt megengedi" – mondta a tévének Kurilovská.

(Kuruc.info – Bumm nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »