Falath Zsuzsi és ügyvédje nem adják fel: újabb panasszal fordulnak a Kormányhivatalhoz

Falath Zsuzsi és ügyvédje nem adják fel: újabb panasszal fordulnak a Kormányhivatalhoz

Újabb panasszal fordult a Kormányhivatal Panaszosztályához Nagy Dávid, a történelmi igazság melletti bátor kiállása miatt meghurcolt, munkahelyéről is menesztett fiatal muzeológus, Falath Zsuzsi jogi képviselője.

Mint ismeretes, Bukovszky László akkori kisebbségügyi kormánybiztos a hivatalos facebook oldalán egyoldalúan foglalt állást az ügyben. A muzeológus hölgy véleménye szerint jogtalanul bocsátották el munkahelyéről, a Pozsonyi Városi Múzeumból. Történt ez azután, hogy a Magyar Hírlapnak adott interjút az újkori szlovák-magyar történelemmel kapcsolatosan. Úgy érzi, hogy a kifejtett véleménye miatt kapott végül az év végén felmondást. Mivel ezt nem tekinti érvényesnek, ezért bíróságon, munkaügyi per keretein belül támadta meg a felmondást.

Hírdetés

„Ügyfelem úgy véli, hogy Bukovszky László kormánybiztos azzal, hogy őt megkerülve, egyoldalú, az ügyfelem ellen irányuló véleményt hozott nyilvánosságra, több ízben megsértette jogait. Ezért panasszal élt a kormánybiztos ténykedése ellen. A Kormányhivatal Panaszosztálya ezt a panaszt elutasította. Ez ellen nyújtottuk be újabb panaszunkat, hogy a felsőbbrendű szerv vizsgálja meg a panaszosztály eljárását. Ügyfelem azon a véleményen van ugyanis, hogy a kormánybiztos, mint állami szerv (egyebek között) az ő magánjogi esetébe avatkozott bele. Ezáltal gyengült ügyfelem pozíciója a fent említett bírósági eljárásokban is – hiszen a másik fél érvelhet azzal, hogy a Kormányhivatal is ossza a véleményüket. Ügyfelem úgy érzi, hogy mint polgár ki lett szolgáltatva az államhatalomnak, amikor elbocsátása kormányszintre került. Ezért elfogadhatatlannak tartja az ilyen fajta beavatkozást a kormánybiztos részéről egy polgár magánjogi ügyébe” – nyilatkozta hírportálunknak Nagy Dávid ügyvéd, Falath Zsuzsi jogi képviselője.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »