Falath Zsuzsi antidiszkriminációs beadvánnyal fordul a bírósághoz

A munkaügyi per kezdeményezése, illetve Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos ellen benyújtott és elutasított panasza után Falath Zsuzsi és jogi képviselője, Nagy Dávid egy újabb jogi lépésre szánták el magukat. Beadvánnyal fordulnak az illetékes pozsonyi bírósághoz, kezdeményezve egy antidiszkriminációs eljárást.

A vádiratban rámutatunk arra, hogy a Pozsonyi Városi Múzeum az ügyfelem esetében megsértette az egyenlő bánásmód elvét, tehát diszkriminálta őt.

Hírdetés

Ezt bizonyítja többek között az is, hogy az elbocsátásának hivatalos oka szervezeti átalakítás volt. Erről viszont ügyfelem tudomása szerint a munkahelyen semmiféle tájékoztatás nem történt, illetve a szervezeti átalakítás legjobb tudomásunk szerint csupán ügyfelem elbocsátásában nyilvánult meg. Továbbá ügyfelem bizonyítékként hivatkozik a közte és felettese között lezajlott beszélgetésre, melynek során elismerte, hogy a Magyar Hírlapban megjelent interjú az elbocsátásának valódi oka.

A bíróságot arra kérjük, állapítsa meg a jogsértést és kötelezze a Pozsonyi Városi Múzeumot a nyilvános bocsánatkérésre. Továbbá ügyfelem úgy érzi, hogy a Pozsonyi Városi Múzeum eljárásával súlyos csorbát ejtett jó hírnevén és szakmai megítélésén, különös tekintettel arra, hogy ügyfelem fiatal, pályakezdő muzeológus.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »