Facebookon irányítja Nagybányát Cătălin Cherecheș

Facebookon irányítja Nagybányát Cătălin Cherecheș

A Facebook közösségi portál segítségével „irányítja” Nagybányát Cătălin Cherecheş, a máramarosi megyeszékhely előzetes letartóztatásban lévő polgármestere. 

chereches nf_bCătălin Cherecheş

Az elöljáró, akit az ellene felhozott korrupciós vádak ellenére az önkormányzati választásokon részt vett nagybányaiak több mint 70 százaléka választott újra, szerdán „operatív gyűlést” tartott a Facebookon a városháza alkalmazottai számára, melyen a különböző feladatokat is leosztotta.

Cătălin Cherecheş szerdán délben közzétett bejegyzésében további „bátor munkára” ösztönzi a polgármesteri hivatal alkalmazottait, illetve a helyi képviselőtestület tagjait, hangsúlyozva: a félelemre nem lehet építeni. Az elöljáró azt kéri kollégáitól, folytassák az elkezdett projekteket, az egyik legfontosabbként a 2021-es Európa kulturális fővárosa címért zajló pályázatot említve, mely szerinte nagy esély a város és a térség számára.

Következő bejegyzésében az április végén bebörtönzött polgármester a sportélet támogatásának fontosságát hangsúlyozza, rámutatva az anyagi gondokkal küszködő női és férfi kézilabdacsapat újraélesztésének fontosságára. Mindazok, akik részt vettek a munkában, nem hazavitték a pénzt, hanem maguk is hozzájárultak anyagilag a csapatok fenntartásához, fejtette ki. Cherecheş egyébként a felelősöket is megnevezte a tanácsosok közül a szívéhez közel álló két terület, a kultúra és a sport terén elkezdett projektek folytatásához, új finanszírozási lehetőségek felkutatásával bízva meg őket. Az elöljáró bejegyzésében a helyi futballklubra is kitér, amelynek kapcsán egyébként a korrupciós eljárás is indult ellene.

A polgármester bejegyzésében az ipari park létrehozását is sürgeti, és a festőtelepen, az iskolákban és óvodákban zajló munkálatok folytatására szólít. Emellett a térfigyelő kamerák mielőbbi felszerelésére, az elkezdett közterületi munkálatok befejezésére utasítja kollégáit. A tanácsosokat arra kéri, készítsenek felmérést arra vonatkozóan, nem lenne kifizetődőbb az önkormányzatnak, ha saját céget hozna létre a városbeli közszállítás lebonyolítására, illetve a közterületek fenntartására. Cherecheş a városban zajló infrastrukurális munkálatokra, a kóbor kutyák, a mozi, szakszervezetek művelődési háza, a strand és a stadion helyzetére is kitér, de a tervezett csatornázási munkálatokkal és új parkolók létrehozásával is foglalkozik bejegyzésében. „Ennyit mára! Folytatjuk holnap. Jó munkát és vigyázzatok Nagybányára!” – búcsúzott kollégáitól az elöljáró.

Mint arról beszámoltunk, a meghosszabbított előzetes letartóztatásban lévő Cătălin Cherecheş kérte, hogy ortodox katedrálisban tehesse le a hivatali esküt. Az elöljárót április végén csúszópénz elfogadásának gyanújával őrizetbe vette, majd pedig előzetes letartóztatásba helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A Nagybányai FCM futballklubjának vezetőségébe „küldött” bizalmasa juttatta a hatóságok kezére, azt állítva, hogy az elöljáró részesedést kért és kapott az önkormányzati támogatásért cserébe.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »