Facebook-teszt lesz Budapesten

Facebook-teszt lesz Budapesten

Budapesten teszteli legújabb internet­technológiáját a Facebook – jelentette be a társaság a most zajló barcelonai Mobile World Congressen.

Budapesten teszteli legújabb internet­technológiáját a Facebook – jelentette be a társaság a most zajló barcelonai Mobile World Congressen. A világ legnépszerűbb közösségi oldalát működtető vállalat partnere a magyarországi próbaüzem során a Magyar Telekom lesz. Az internetes óriáscég már évek óta dolgozik olyan megoldások kifejlesztésén, amelyek révén még többen juthatnak még jobb minőségű internetszolgáltatáshoz.

A Facebook és iparági partnerei által elindított Telecom Infra Project egyik eleme a Terragraph nevű vezeték nélküli adatátviteli technológia. A megoldás az infravörös tartományban, milliméteres hullámhosszon működik, és kifejezetten arra optimalizálták, hogy a sűrűn lakott városi területeken nagy sebességű internetkapcsolatot biztosítson. A technológiát Budapest mellett Kuala Lumpurban is tesztelik majd, ott a Telenor végez terepkísérleteket. A vezeték nélküli megoldás segítségével akár gigabites sebességre is képes hálózatot lehet létrehozni.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »