Facebook-bejegyzés miatt bírságoltak Udvarhelyen

Ezerlejes bírságot róttak ki egy székelyudvarhelyi felhasználóra, aki a Facebook közösségi portálon közzétett bejegyzésében sértegette a helyi rendőrség két tagját – számol be Jánosi András a kronika.ro-n.

Előbb obszcén bejegyzést közölt, mire a rendőrség munkatársai figyelmeztették, hogy kihágást követett el. A kifogásolt bejegyzésben a 22 éves, udvarhelyszéki T. A. arról értekezett, hogy a rendőrnő „úgy szívja a furulyát, ahogy én fújom”. A szóbeli felszólítás után pedig prostituáltnak nevezte a rendőrnőt, ami miatt ezer lejre bírságolták.

A jegyzőkönyv megsemmisítését kérő beadványában T. A. a sértő szöveget azzal magyarázta, hogy tulajdonképpen „friss levegő vételére utalt”; viszont nem tért ki a az általa hsznált „k…va” kifejezésre. Az ügyben összeállított jegyzőkönyvet a bíróságon támadta meg. Kérését azzal indokolta, hogy rosszul fordították románra az üzenetét. A múlt heti tárgyaláson – amelyen egyébként nem jelent meg – a rendőrségi jegyzőkönyv megsemmisítését kérő beadványát alapfokon visszautasították. A büntetést helybenhagyó bírói határozatot viszont még megfellebbezheti.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »