„Ezt akarják látni a rajongók a Forma 1-től”

„Ezt akarják látni a rajongók a Forma 1-től”

A nemzetközi sajtó főként a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg rajt-cél győzelmét és a holland Max Verstappen megosztó versenyzési stílusát emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíj kapcsán.

Franciaország:
Le Figaro: „A nyugodtan versenyző Nico Rosberget a kiváló rajt után sem tudták megszorongatni.”

L’Équipe: „Rosberg nem is reménykedhetett volna jobb visszatérésben a nyári szünet után. Már a szombati időmérőn is utolérhetetlen volt, vasárnap pedig zavartalan versenyzéssel hódította el a Belga Nagydíj trófeáját.”

Le Parisien: „Figyelemreméltó eredmény a címvédő Lewis Hamiltontól, aki az utolsó sorból rajtolva is megszerezte a harmadik helyet.”

Németország:
Süddeutsche Zeitung: „A fiatal holland, Max Verstappen megérdemelte gúnynevét, a Mad Max-et, hiszen túl merészen versenyzett.”

Svájc:
Tages-Anzeiger: „Nico Rosberg először nyert Belgiumban. Ezzel kilenc pontra csökkentette hátrányát Hamiltonnal szemben, és átlépte a saját árnyékát. A közönségkedvenc Max Verstappen nem szerzett új barátokat.”

Basler Zeitung: „Rosberg jubileumi, 20. győzelmét ünnepelte.”

Blick: „Balesetek és küzdelem. A Belga Nagydíjon minden volt, amire a Forma-1-ben szükség van. Ezt akarják látni a rajongók, Spában nincs unalmas kör vagy felesleges taktikázás. Teljes gáz az első körtől, sok akcióval.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Baleset és káosz Spában.”

Die Presse: „Viharos volt a nagydíj Spában. Piros zászló, dühös Hamilton, túlbuzgó Max Verstappen és zavartalanul vezető Rosberg.”

Kurier: „Forró futam, hűvös Rosberg. Számos baleset, új rajt és rajt-cél győzelem a némettől.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »