Ezreket menekítettek ki a bozóttűz elől Kaliforniában

Bozóttűz miatt emberek ezreit menekítették ki a nyugati parti állam egyik megyéjében szombat délután – közölték a helyi hatóságok.

A Los Angeles központjától 98 kilométerre délkeletre fekvő, Orange megyei Laguna Beach település Wood Canyon negyedében az Aliso évre keresztelt tűzvész 0,8 négyzetkilométernyi területen égette fel a növényzetet. Kezdetben a mintegy negyed akkora területen keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Tony Bommario, Orange County összevont város-megye tűzoltó hatóságának vezetője elmondta, hogy nehéz feladatuk van az állandóan változó szélirány miatt, ami újabb tűzfészkeket hoz létre.

Hírdetés

A hatóság Twitterre feltett közleménye szerint a munkálatokban 275 tűzoltó, négy helikopter és két repülőgép vesz részt. Mintegy kétezer háztartás lakóit szólították fel evakuálásra. Senki sem sérült meg, illetve épületekben egyelőre nem keletkeztek károk.

Az újabb tűzeset előtt nem sokkal közölték a hatóságok, hogy fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia történetének legnagyobb, Thomas nevű erdő- és bozóttüzét.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »