Ezrek tüntettek Prágában a járványügyi korlátozások ellen

Ezrek tüntettek Prágában vasárnap a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások ellen.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a tüntetők soraiban a politikai széleken elhelyezkedő pártok hívei is jelen voltak. Olyan politikai erőkről van szó, amelyek nem tudtak mandátumot szerezni az októberi parlamenti választásokon.

Két hét alatt ez már a harmadik megmozdulás a korlátozások ellen. A résztvevők ezúttal sem tartották be a vírus további terjedését akadályozni hivatott távolságtartási szabályokat, maszkot sem viseltek és a köztéri alkoholfogyasztásra vonatkozó tilalom ellenére többen sört fogyasztottak.

A prágai Letna parknál gyülekező tömeg a többi között azt skandálta, hogy "Szabadság!" és "Elegünk volt!", miközben oltásellenes feliratokkal ellátott transzparenseket tartottak fel.

Hírdetés

A rendőrségnek nem kellett közbeavatkoznia.

Csehországban a járvány megfékezésére csütörtök éjféltől 30 napos szükségállapotot hirdetett ki a kormány. Az intézkedések keretében betiltották a karácsonyi vásárokat, a vendéglőknek, a bároknak és a kluboknak pedig este tíztől reggel ötig zárva kell tartaniuk.

A kulturális és sportrendezvényeket ezentúl legfeljebb ezer személy tekintheti meg, másféle rendezvényeken – társasági összejövetelek, bálok – a résztvevők maximális számát száz főben korlátozták.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »