Ezrek halhattak meg Németországban a nyári hőség miatt 2018 és 2020 között

Ezrek halhattak meg Németországban a nyári hőség következményei miatt 2018 és 2020 között – derült ki egy pénteken nyilvánosságra hozott friss tanulmányból.

A vizsgálatok kezdete, 1992 óta először fordult elő, hogy három egymást követő évben tapasztaltak jelentős többlethalálozást a hőség miatt – írták a Robert Koch Intézet, a szövetségi környezetvédelmi hivatal és a német meteorológiai szolgálat kutatói pénteken a Deutsches Ärzteblatt című orvosi szaklapban.

A magas hőmérséklet megterhelheti a keringési rendszert, és fokozhatja a fennálló megbetegedések – például légúti betegségek – súlyosságát.

Mivel a hőség csak ritkán kerül be a közvetlen halálokok közé,

a kutatók statisztikai módszerekre hagyatkoztak elemzésük elkészítésekor.

A cikk szerint különösen sokan, körülbelül 8700-an veszíthették életüket a hőség miatt 2018 júniusában, júliusában és augusztusában.

Hírdetés

1992 óta összességében enyhén csökkent a hőség miatti többlethalálozások száma Németországban írták a kutatók.

Ennek egyik oka a sikeres alkalmazkodás lehet

– vélték.

Elképzelhető, hogy az emberek jobban figyelnek arra, hogy szellős ruházatot hordjanak, megfelelő mennyiségű folyadékot igyanak, vagy árnyékos, hűvös helyre húzódjanak a hőségben

– jegyezték meg a szerzők.

Ennek ellenére a 2018 és 2020 közötti időszakra vonatkozó adatok azt mutatják, hogy a hőség továbbra is komoly fenyegetést jelent a Németországban élő emberek egészségére – húzták alá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »