Ezért szereti Fico a rendőrségi razziákat

Újabb rendőrségi razzia volt Bašternák vállalkozónál .. ez hatékonyan hangzik. Kár, hogy Fico kormányának razziái mindig csak arra szolgáltak, hogy egy hatást keltsenek, vagy hogy megerősítsék Fico pozícióját. Vagy épp a Smer hátterében álló oligarcháknak segítsenek.

(..)

1.Razziák Bašternáknál

 

2016 júniusában a rendőrség ellenőrzést tartott Bašternák cégeinél. A legnagyobb választások utáni botrányról volt szó, ami a Bonaparte előtti tüntetésekhez vezetett. A razzia pedig – a körülményekkel összhangban – nem sokkal a tervezett Kaliňák belügyminiszter visszahívását elérni kívánó parlamenti ülés előtt érkezett.

 

Bašternákot, aki Ficonak ad bérbe lakást,  azzal gyanúsítják hogy eurómilliókkal lopta meg az államot. Az ellenzék szerint Bašternákot a múltban üzleti partnere, Kaliňák fedezte. Kaliňák korábban tulajdonrészt is vásárolt Bašetrnák cégében, a B.A.Haus-ban. Kaliňák cége százezer eurókat küldött a bankszámlájára. (..)

 

A következő razzia most történt, 2017 februárjában. Épp akkor, amikor egy parlamenti ülésen megpróbálták Robert Ficot visszahívni a pozíciójából. A nyomozás és a razziák ellenére Bašternák a mai napig nincs büntetőeljárás alatt.

(..)

Az összes említett rendőrségi akció hatása túlnyomóan médiahatás volt, esetleg politikai vagy üzleti. Egyes razziák az oligarcháknak segítettek, mások pedig Kaliňáknak, vagy éppen Ficonak. Az igazságügyi indítékok eddig nem igazolódtak be. Nyomuk veszett.

 

 

aktuality.sk – Dag Daniš: Prečo Fico miluje policajné razie


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »