Ezért ölhette meg kisgyermekét a sülysápi asszony

Ezért ölhette meg kisgyermekét a sülysápi asszony

Szülés utáni depresszió lehetett az oka annak, hogy a sülysápi asszony vízbe fojtotta négy hónapos kisbabáját. A Blikk helyieket megkérdezve írja, hogy Tündének már a szülés előtt voltak depressziós tünetei. „Pénteken is nagyon furán viselkedett, jött-ment az utcában, elindult, visszafordult, mintha nem is tudná, mit akar. Ez kora délután volt, a baba pedig nem volt vele. Pedig előtte kizárólag babakocsival lehetett látni” – mondta egy helyi asszony a bulvárlapnak.

Az asszonyt jelenleg bűnügyi őrizetben tartják, a letartóztatásáról a napokban fognak döntetni.

Abban az esetben, ha a szakértői vélemény alátámasztja, hogy az anya valóban súlyos szülés utáni depresszióban szenvedett, a bíró korlátlanul enyhítheti a büntetését. Nekem volt már ilyen esetem, de egy ilyen véleménynek orvosilag nagyon megalapozottnak kell lennie

– nyilatkozta a lapnak Kamarás Péter ügyvéd. Ennek a betegségnek hormonális, szociális és pszichológiai változások az előidézői.

Hírdetés

A Blikk úgy tudja, az anya a gyilkosság után ágyba fektette a gyermek holttestét, majd felszállt egy Szolnok felé tartó vonatra, ahol ereit megvágva próbált meg öngyilkosságot elkövetni. Súlyos sérülést nem szenvedett, és a szolnoki rendőrségen feladta magát.

A kisgyerek élettelen testét hazaérkező édesapja találta meg, és bár azonnal mentőt hívott, már nem tudtak segíteni rajta.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, pénteken egy sülysápi házban holtan találtak egy négy hónapos csecsemőt, a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.

(Nyitóképünk illusztráció.)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »