Ezért nem vesz részt Čaputová az országos tesztelésen

Ezért nem vesz részt Čaputová az országos tesztelésen

Zuzana Čaputová államfő nem vesz részt az országos tesztelésen, itt az indok, hogy miért nem:

Zuzana Čaputová államfő heti rendszerességgel tesztelteti magát a COVID-19 betegségre, ezért a hétvégi, országos tesztelésen nem fog részt venni. Ezt a keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki. Kifejtette: azért tesztelteti magát rendszeresen, mert a munkája során különféle emberekkel érintkezik.

Úgy vélem, ez is hozzátartozik a hatásköröm felelős gyakorlásához

– fűzte hozzá.

Hírdetés

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter részt fog venni az országos tesztelésen. Ezt Ondrej Šprlák, a párt szóvivője erősítette meg a TASR hírügynökségnek. Hozzátette: az SaS helyes lépésnek tartja az országos tesztelést.

Veronika Remišová, a beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszter asszony a hétvégén szintén letesztelteti magát, közölte Michal Dyttert, a minisztérium kommunikációs osztályának megbízott igazgatója. Hozzátette: Remišová múlt pénteken (október 23.) is alávetette magát a szűrővizsgálatnak Trsztenán (Trstená).Ján Mažgút, a Smer-SD szóvivője elismételte: a párt képviselői élnek az individuális tesztelés lehetőségével, és pontosabb tesztelési eszközöket, például PCR teszteket fognak igénybe venni.

Peter Pellegrini volt kormányfő és a parlamenten kívüli Hlas-SD párt elnöke szintén a megbízhatóbb PCR teszttel fogja leteszteltetni magát, közölte Patrícia Medveď Macíková pártszóvivő.

Pellegrini úr szüleinek egészségi állapota megköveteli, hogy gyakran találkozzanak. Ezért biztosnak kell lennie a teszt eredményében

– magyarázta Medveď Macíková.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »