Ezért lehet szükség új magyar pártra

Ezért lehet szükség új magyar pártra

Minek még egy párt? Már van 2 és fél…Teszi fel a kérdést az átlagolvasó. Azért, mert vannak páran, akiknek nem jutott funkció. Érkezik a válasz.

 

És van (V)alaki (O)tt, aki már a Bugár utáni érára készül. Hogy folytathassa mindazt, amit még a kilencvenes évek elején Prágában elkezdett.

 

Hatalmi ambíciók

 

Bugár Béla nem véletlenül ideges. Simon Zsolt ugyanazt műveli most vele, mint amit a Csáky-féle MKP vezetéssel is művelt, miután Bugárt saját pártja megbuktatta. Az ok is ugyanaz. Hatalmi ambíciók.

 

Simon Zsolt a választások előtt lenyilatkozta Štefan Hríbnek a .týždeň egyik interjújában, hogy ha a Most-Híd összeáll a Smerrel, ő lelép. És amikor az előre megírt oligarcha forgatókönyv annak rendje és módja szerint bekövetkezett, a leggazdagabb felvidéki magyar állandó mezőgazdasági miniszterének pedig nem jutott tárca az új kormányban, vesztenivaló nem lévén előre menekült.

 

A régi új fasza gyerek

 

Simon egyszeriben szimpatikussá vált. Kritizál, kiáll a kettős állampolgárság mellett, korábbi pártjában meglátja mindazt, amit hatalmi pozícióból eddig nem akart észrevenni. Ő most a fasza gyerek, aki közben építi önmagát és készül a jövőre.

 

De Bugárnak is igaza van abban, amikor azt mondja, hogy az új magyar párt létrejötte az MKP tisztújításának eredményétől is függ. Mégpedig attól, milyen lesz az új vezetés összetétele. Magyarán, növelni tudja-e a párt a június 11-i tisztújítás után a visszakerülés esélyét a parlamentbe. Ehhez pedig olyan MKP vezetésre van szükség, mely nyitott egy Bugár nélküli összmagyar koalíció felé. Igen, ha minden kötél szakad, akár Simonnal és a valódi döntéseket egyébként is már jó ideje meghozó háttérszereplők áldásával.

 

Mindenképp lesznek vesztesek

 

A gond csak az, hogy egy ilyen döntésnek mindenképp lesznek vesztesei. Ha túlságosan „barátkozó“ vezetés alakul, az a Bugárt megbuktatók egy részének elfordulását eredményezheti a párttól. Ha pedig a „bigott” irányzat kerül ki erősebben a kelleténél, az van, amit Bugár terjeszt.

 

Ez esetben csak idő kérdése, és anyaországi (csendes) jóváhagyással, csallóközi milliárdokból elindul a politikai építkezés. Ennek egyéni körvonalai már most is világosan kirajzolódnak úgy a politikán, mint a politikából élő, ún. “civil” társadalmon belül. Szintén anyaországi (csendes) jóváhagyással és segítséggel.

 

A cél ugyanis valójában közös. A valódi magyar érdekképviselet visszatelepítése a parlamentbe. Melyben Bugárnak, ha csak lehet, a következő választások után már nem szánnának szerepet. És ezt ő is tudja.

 

Király Zsolt

 

Nyitókép: pluska.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »