Ezért különleges a Liverpool–Manchester United rangadó

Ezért különleges a Liverpool–Manchester United rangadó

Noha a bajnoki cím szempontjából nem döntő jelentőségű, mégis az utóbbi évek egyik izgalmasabb Liverpool–Manchester United rangadóját játsszák vasárnap késő délután az Anfield Roadon. Emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy az angol élvonal történetében a legtöbb bajnoki címmel dicsekedhető két csapat első és második helyezettként nézzen szembe egymással.

Két fordulóra van az angol élvonal az első félidény zárásától, 17 mérkőzés után mindössze hat pont a különbség az első helyen álló Manchester United és a hatodik Tottenham Hotspur között. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a vesztett pontokat tekintve még az Aston Villa is dobogóközelben áll, nyilvánvaló: a 2020–2021-es az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb Premier League-szezonja. Talán azért is, mert most nincs olyan kiemelkedően szereplő csapat, mint egy éve a Liverpool volt. Jürgen Klopp alakulata akkor 17 forduló után 49 ponttal állt az élen, a Man Unitednak most 36 van. Két éve a mostani pontmennyiségükkel a Vörös Ördögök csak ötödikek lettek volna, akkor is a Liverpool vezetett.

Hasonlóan szoros 2013–2014-ben volt a Premier League élmezőnye, akkor a 17. forduló után a Liverpool vezetett, éppen úgy 36 pontja volt, mint most Ole Gunnar Solskjær alakulatának. Az üldözők sorrendje így festett: 2. Arsenal 36, 3. Manchester City 35, 4. Chelsea 34, 5. Everton 34, 6. Newcastle 30, 7. Tottenham 30.

Most az eddig látottak alapján reménykedhetünk abban, támadófutballt hoz a rangadó, hiszen a legtöbb gólt szerző két gárda találkozik. Mi több: a legtöbb kapura lövéssel kísérletező két alakulat.

Továbbra is a Liverpoolnál sérült több kulcsjátékos, Diogo Jota, Naby Keita, Virgil van Dijk és Joe Gomez sem játszhat. Klopp nagyon reménykedik abban, hogy Joel Matip felépül, tud játszani. A Unitedben Phil Jones és Brandon Williams sérült.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A Liverpool a legutóbbi tíz mérkőzéséből, amelyet nagy riválisa ellen vívott, csak egyet veszített el, még 2018-ban. 2002 óta most először akad példa arra, hogy a United sorozatban négy bajnoki mérkőzés óta nyeretlen a Pool ellen. Klopp embereinek megy a rangadókon, a legutóbbi 11 olyan bajnoki meccsükből, amelyet az aktuális tabellán az első hatba tartozó ellenféllel vívtak az Anfield Roadon, hibátlanok maradtak.

Ugyanakkor azt sem lehet vitatni, hogy a Premier League legjobb formában lévő csapata a Manchester United, amelyből Bruno Fernandes biztos favoritja egyelőre az Év játékosa választásnak. A Vörös Ördögök a legutóbbi 11 bajnoki meccsükből kilencet megnyertek, veretlenek. Ugyanakkor amilyen jól megy a Liverpoolnak a rangadókon, olyan rosszul a Manchester Unitednek.

A várható összeállítások. Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Williams, Fabinho, Robertson – Henderson, Thiago, Wijnaldum – Szalah, Firmino, Mané. Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Rashford, Bruno Fernandes, Pogba – Martial. A mérkőzés 17.30-kor kezdődik az Anfield Roadon, a Digisport 1 közvetíti.

Nyitókép: MTI/EPA/UEFA

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »