Ezért kár ennyi stadiont építeni

Ezért kár ennyi stadiont építeni

A Loki új arénáját sem töltötték volna meg a meccsekre kilátogató szurkolók. És ezek a hivatalos adatok, melyek nem is biztos, hogy fedik a valóságot.

14 660-an látogattak ki a stadionokba az NB I huszonharmadik fordulójára a klubok által szolgáltatott adatok szerint – számol be az Nso.hu. Ennyi ember a Nagyerdei Stadiont sem töltené meg, melynek kapacitása a Wikipédia szerint 20 340 fő. Az írás felhívja a figyelmet, hogy a legtöbben a két legnagyobb szurkolótáborrák rendelkező alakulat, az FTC és a DVTK összecsapására voltak kíváncsiak, erre a mérkőzésre 7144-en váltottak jegyet, ami csaknem a teljes nézőszám fele. Így nem csoda, hogy a többi mérkőzés el sem érte a 2443-as átlagot, egyedül a DVSC–Puskás meccs közelítette meg, 2311-es nézőszámával. A Fradi szurkolói egyébként üzentek is Kubatov Gábornak a meccsen.

Üresség Budapest többi pontján

Fővárosi csapatok találkozásának mindig külön pikantériája van, ami azonban a nézőszámokban nem mutatkozott meg: a Kispest–Vasast 1659-en, az MTK–Újpestet alig 1200-an látták a helyszínen. Utóbbi meccsen egyes beszámolók szerint egyszerűen lehúzták a rolót, miután megtelt a vendégeknek kijelölt szektor.

A hivatalos számok ugyanakkor a valós adatok mindössze hetven százalékát teszik ki, legalábbis ez derül ki a 444.hu cikkéből.

Az eredményeket a Hír TV összeállításából tudhatja meg.

MTK–Újpest: a vendégszektor tele; állítólag volt, akit be sem engedtek Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »