Ezernyi programmal vár mindenkit a Kultúrházak éjjel-nappal

Ezernyi programmal vár mindenkit a Kultúrházak éjjel-nappal

Országszerte 400 helyszínen, több mint 1100 programmal várja a lakosságot idén a Kultúrházak éjjel-nappal országos közművelődési rendezvénysorozata.

Péntektől vasárnapig rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal 2020 programsorozatot. A kultúráért felelős államtitkár fontos feladatnak tartja, hogy megőrizzük és továbbadjuk a nagyapáink és apáink által létrehozott értékeket a következő generációnak. Fekete Pétert közölte, 400 helyszínen, több mint 1100 programmal várják a közönséget, és ami a „legizgalmasabb”, valamennyi szomszédos országban táncházzal várják a határon túli magyarokat, illetve bámely érdeklődőt.

Ezen a hétvégén jelentősen megemelkedik a kultúrházak látogatottsága. „Próbáljuk ráirányítani a figyelmet, hogy ezen a hétvégén legyen egy olyan program, amely során bekopogunk a nagyiért, megfogjuk az unokatesó kezét és együtt megyünk el a kultúrházba megnézni, hogy milyen különlegességet kínálnak” – fogalmazott az államtitkár.

Fekete Péter úgy véli, hogy

Hírdetés

az intelligens eszközök elterjedésével az emberek előtt ugyan megnyílt a világ, de közben nagyobb lett az elmagányosodás veszélye. Emiatt felértékelődött a valós közösségekben együtt töltött idő.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a programsorozat célja megmutatni a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenységének sokszínűségét és közösségépítő munkáját.

„A pénteki hivatalos megnyitó és az ahhoz kapcsolódó rendkívül sokszínű, nagyon sok elemből álló, egész napos programsorozat a Budafok-Tétény Klauzál Házban van. Szombaton egész nap Soltvadkerté, míg vasárnap egy Nógrád-megyei Patak nevezető kistelepülésé lesz a főszerep” – ismertette Bordás István, ráirányítva a nyilvánosság figyelmét arra, hogy egészen pici falvakban is vannak jól működő kultúrházak és közösségek.

A programsorozatról további érdekességeket és információkat a 2020.kulturhazak.hu oldalon olvashatnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »