Ezerhétszáz fát ültet ősszel a Főkert

Rekordszámú, mintegy ezerhétszáz fát ültet budapesti közterületekre ősszel a Főkert Nonprofit Zrt. – közölte a cég pénteken.

A korábbi őszi faültetések mértékét messze felülmúlva idén 1653 fát ültet el a Főkert, ezzel több mint 120 faültetésre vonatkozó lakossági kérést teljesít, és mintegy 145 helyen pótolja a főváros területén a hiányzó fákat. Budapest húsz kerületének 62 utcájában ültetnek 18 féle várostűrő fafajt, és 1127 jelenleg üres fahelyet is beültetnek – írták.

Az őszi faültetési programban a Főkert 75 magas kőrist ültet a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 juharfát a Hungária körút X. kerületi szakaszára, 70 facsemete kerül a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjára. A IV. kerületi Fóti útra 77 gömbakácot ültetnek, a Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára pedig 50 gömbkőrist.

Teljesen megújul a Városligeti fasor, ahová csaknem 170 vadgesztenyefa kerül, valamint a Gyömrői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út is, ahová 130 újonnan ültetett fa kerül. A Főkert az Andrássy út kiszáradt fáit is pótolja 29 magas kőris elültetésével.

 

MTI

The post Ezerhétszáz fát ültet ősszel a Főkert appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »