Ezer mobilra lett szüksége a Paks II. projektnek

Ezer mobiltelefon beszerzésére írt ki pályázatot a Paks II projektcége – szúrta ki a Hvg.hu a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

A tender kiírása is megerősíti, hogy a kormányzat egyrészt már teljesen biztos benne, hogy a beruházás zöld utat kap Brüsszelben, másrészt pedig arra készül, hogy a projektcégnek rövid időn belül háromszor annyi alkalmazottja lesz, mint ma – írja a lap.

A tíznapos határidővel kiírt pályázattal 195 millió forintért fognak beszerezni 871 dolgozó, 122 vezetői, és 28 kiemelt vezetői mobiltelefont. A tender nyertesének biztosítania kell azt is, hogy a paksi atomerőmű leárnyékolt helyiségeiben is legyen térerő. A szolgáltatási csomagnak része nem csak a mobiltelefonos hangszolgáltatás, de differenciált módon a mobilinternetes szolgáltatás is. 

A Hvg.hu Lázár János egy júliusban tett nyilatkozatát idézve arról ír, hogy a Paks II projektcégnek jelenleg 277 munkavállalója és 1 fő megbízott dolgozója van. A lap úgy kalkulál, hogyha minden telefonra jut egy ember, akkor az alkalmazottak létszáma megtriplázódhat, mégpedig rövid időn belül a pályázat rövid határidejét tekintve.

A lap kitér arra is, hogy iparági forrásaik megerősítik, hogy ekkora méretű flottabővítés egyáltalán nem megszokott, sőt ilyen szintű bővítés ma már szinte soha nem történik a szektorban.

A tender kiírása már csak azért sem indokolt, mert a Greenpeace és az Energiaklub fellebbezése még lelassíthatja a paksi bővítést – ahogy arról itt írtunk –, ebben az esetben a szakhatóság a zöldszervezetek beadványa alapján akár egy új környezetvédelmi hatástanulmány elkészítésére vagy hiánypótlásokra kötelezné Paks II.-t.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »