Ezer év szabadságvesztésre ítéltek egy férfit az USA-ban kiskorúak ellen elkövetett erőszak miatt

Ezer év szabadságvesztésre ítéltek egy férfit az USA-ban kiskorúak ellen elkövetett erőszak miatt

Az esküdtszék életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit kiskorúak ellen folytatott rendszeres szexuális zaklatás miatt. Ezen kívül egyenként 99 év börtönbüntetést róttak ki a kiskorú ellen elkövetett súlyosbított szexuális agresszió mind a kilenc vádpontjában, a gyermekmolesztálás miatt pedig a Franks ellen felhozott hat vádpontban egyenként 20 év börtönbüntetést szabtak ki. 

A texasi férfit az összesen 1011 év börtönbüntetés mellett 93 ezer dolláros (csaknem 25 millió forintos) pénzbírság kifizetésére kötelezte az esküdtszék a bírósági dokumentumok szerint, amelyekhez a KXAN helyi televíziós csatornának sikerült hozzáférnie.

Hírdetés

Frankset 2016 júniusában vették őrizetbe azt követően, hogy az áldozatok egyike, egy 9 éves kislány elmondta az apjának: a férfi “visszataszító” dolgokat tett vele és egy másik, 10 éves kislánnyal. Erről  akkor a San Antonio News-Express című lap számolt be. A másik áldozat eleinte tagadta, hogy a férfi zaklatta volna, de később elmondta a hatóságoknak, hogy a vádlott éveken keresztül bántalmazta.

A bírósági dokumentumok szerint Franks legalább 5 éven keresztül, rendszeresen, hetente három-négy alkalommal zaklatta a kislányokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »