Ezer dolgozó tüntethet a Teva-gyár előtt

Ezer dolgozó tüntethet a Teva-gyár előtt

Egyelőre zajlanak a bértárgyalások és sztrájk sincs, tüntetést viszont tartanak a debreceni Teva-gyár dolgozói – értesült a 24.hu. A lap szerint hétfő délután 16 órától tüntetést tartanak a gyár előtt a munkavállalók és Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

Székely Tamás szakszervezeti elnök a lap kérdésére elmondta, hogy a munkáltatótól olyan fix béremelést kértek, ami tisztességes színvonalra emelné a gyár csaknem 2000 munkavállalójának fizetését. A Teva-gyár dolgozói ugyanis kimaradtak a bérfejlesztési hullámból – közölte az elnök.

Hírdetés

Nagyjából azt is elárulta, mekkora a baj: körülbelül havi 100 ezer forinttal keresnek kevesebbet a Teva dolgozói, mint az átlagos gyógyszeripari bérek kívánnák, de lemaradásban vannak a teljes munkaerőpiaci bérektől is.

A munkáltató által felkínált 7 százalékos béremelést a VDSZ nem fogadta el, mert az csak az alacsony keresetűek bérkorrekcióját fedezné, „úgy-ahogy”. Emiatt lesz a hétfői tüntetés, amire akár 1000 főt is várnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »