Ezentúl automatikusan számolják ki a nyugdíjakat Ukrajnában

Ezentúl automatikusan számolják ki a nyugdíjakat Ukrajnában

Ukrajnában a Volodimir Zelenszkij elnök által aláírt 3623. számú törvény értelmében a nyugdíjakat automatikusan felszámolják.

Nem kell a Nyugdíjalaphoz fordulni, igazolásokat kérni, illetve nem kell bizonyítani a munkaviszonyát sem.

A munkakönyvek idővel megszűnnek, a munkaviszonyt automatikusan vezetik majd. 

A nyugdíjalapnak eredetileg úgy kell kiszámítani a kifizetéseket, ahogy a nyugdíjas számára jövedelmezőbb. De ha hirtelen problémák merülnek fel, a kifizetés elosztása után lehetőség nyílik újraszámítási kérelemmel a tisztviselőkhöz fordulni.

Hírdetés

„Olyan lesz, mint Nagy-Britanniában, Észtországban és más országokban. Lehetőség nyílik a nyugdíj automatikus igénylésére anélkül, hogy információkat kellene gyűjteni. De egy személy választhat: ha a nyugdíj automatikusan ellentmondásos, akkor lehetőség nyílik dokumentumok benyújtására és az időskori juttatás újraszámítására” – mondta Vitalij Muzicsenko, szociálpolitikai miniszterhelyettes. 

Az ukránok elektronikus dokumentumot kaphatnak, amely információkat tartalmaz a megszerzett munkaviszony időtartamáról.  

Ilyen dokumentumra akkor lehet szükség, ha a munkáltató megköveteli (például a pozíciókért folyó versenyre vonatkozóan rendelkeznie kell munkatapasztalattal a megfelelő területen).  

Igaz, ehhez elektronikus digitális aláírást kell kiállítania. Emellett a Miniszteri Kabinet fontolgatja a BankID technológia használatának lehetőségét, vagyis az állampolgár bankkártyával azonosíthatja magát – írja a kurs.com.ua.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »